aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν

ΑΠΟΕΛ: Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Οι φόβοι για διασπορά του κορωνοϊού στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» επιβεβαιώθηκαν. Ένα 24ωρο μετά από τον εντοπισμό ενός κρούσματος στον ΑΠΟΕΛ, «έσκασε» η ενημέρωση πως, μετά από διαγνωστικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα δέκα. Κάτι που έφερε αναστάτωση στην ομάδα και έθεσε άπαντες σε κατάσταση συναγερμού, αφού τα 11 συνολικά κρούσματα μόνο λίγα δεν είναι.

Τα πλείστα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν ποδοσφαιριστές και ως εκ τούτου, βάσει του πρωτοκόλλου της ΚΟΠ, αναβάλλεται ο αυριανός αγώνας με την Καρμιώτισσα για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ στον «αέρα» είναι η διεξαγωγή της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου που είναι ορισμένη για την Τετάρτη (16/12).

Η ΚΟΠ αναμένεται πως θα ενημερώσει σύντομα για την τύχη του εν λόγω αγώνα.
Τα άτομα που είναι θετικά στον ιό ακολουθούν τις οδηγίες των σχετικών υπηρεσιών του κράτους και, ασφαλώς, θα είναι σε απομόνωση για 14 μέρες. Η επιστροφή τους στις προπονήσεις θα επιτραπεί μετά τη διενέργεια τριών διαγνωστικών εξετάσεων, με πέντε μέρες διάστημα μεταξύ των εξετάσεων, και νοουμένου ότι τα αποτελέσματα και των τριών αυτών εξετάσεων είναι αρνητικά.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όσα μέλη της ομάδας έχουν αρνητικά τεστ μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητες, με καθημερινή κλινική παρακολούθηση για επτά μέρες. Οι προπονήσεις για την περίοδο των επτά ημερών θα είναι κεκλέισμένων των θυρών και οι στενές επαφές του θετικού κρούσματος θα προπονούνται σε ξεχωριστή ώρα από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Την έβδομη μέρα, θα πρέπει να διενεργηθεί δεύτερο διαγνωστικό τεστ σε όλη την ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Έχουν απολυμανθεί όλες οι κτηριακές εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου, όπως προνοεί εξάλλου το πρωτόκολλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ