aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι εντολές και τα «ξόβεργα»

ΑΠΟΕΛ: Οι εντολές και τα «ξόβεργα»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Πάολο Τραμετσάνι, έχει περάσει από «κόσκινο» την ΑΕΚ, έχει σχηματίσει ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού της, μεταφέροντας στους παίκτες τις απαραίτητες πληροφορίες, αισιοδοξώντας πως οι εντολές του θα εφαρμοστούν στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρεί πως η αυριανή αντίπαλος είναι ομάδα που παίζει καλά στην κόντρα, ιδιαίτερα εντός έδρας, και γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη στις στατικές φάσεις. Ένα στοιχείο που δεν έχει περάσει απαρατήρητο αφορά στην ικανότητα που έχει επιδείξει η ΑΕΚ στο σκοράρισμα προς το φινάλε των αγώνων. Στο πρωτάθλημα, βλέπετε, πέτυχε τα περισσότερα γκολ στο τελευταίο 15λεπτο.

Ο Τραμετσάνι λοιπόν κρίνει ότι η ομάδα του θα πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή στο τρανζίσιον, ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως στο ρόστερ διαθέτει ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες. Ο 48χρονος προπονητής των γαλαζοκιτρίνων καταστρώνει τα πλάνα του για την πολύ σημαντική αναμέτρηση στην Αρένα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η νίκη θα έχει πολλαπλά οφέλη. Ξέρει επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρξει έλλειψη συγκέντρωσης κι αυτό είναι κάτι στο οποίο δίνει μεγάλη βαρύτητα.

Διαβάστε επίσης: Aπάντηση του ΑΠΟΕΛ σε Φανούριο με μπηχτή για αλλαγή πολιτικής

Επιπρόσθετα ο Ιταλός κόουτς γνωρίζει ότι ματς όπως αυτό του Σαββάτου κρίνονται εν πολλοίς υπέρ της ομάδας που θα κυριαρχήσει στον άξονα. Κι αυτό θέλει να διασφαλίσει πρωτίστως. Ότι, δηλαδή, οι γαλαζοκίτρινοι θα κυριαρχήσουν στον χώρο της μεσαίας γραμμής, θα ελέγξουν τον ρυθμό και θα φέρουν από την αρχή το ματς στα μέτρα τους κι όχι εκεί που θέλει η αντίπαλος.

Ο 48χρονος τεχνικός έχει κατά νου να χρησιμοποιήσει το δίδυμο των Μοράις και Σόουζα, όπως σε όλα τα δύσκολα ματς που έχει δώσει φέτος ο ΑΠΟΕΛ, χωρίς βέβαια να έχει βγάλει από το… κάδρο και τον Γκέντσογλου που είναι επίσης ξεκούραστος και δούλεψε στο διάστημα της διακοπής, αφού ήταν με τη σειρά του στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος».

Διαβάστε επίσης: «Ο Τάαμαρι δεν είναι ο ΑΠΟΕΛ. Ήρθαν πολλοί σκάουτερ, αλλά…»

Όσον αφορά στην αμυντική τετράδα, οι Βούρος και Καζού θα είναι στα άκρα, ενώ σε ρόλο στόπερ θα δούμε δύο εκ των Μερκή, Καρλάο και Ιωάννου, με επικρατέστερους τους δύο πρώτους. Ο βαθμός αντίδρασής τους και πρωτίστως η αρμονική συνύπαρξή τους θα παίξουν επίσης σπουδαίο ρόλο σε ένα τόσο δύσκολο 90λεπτο.

Αν ο Αλ-Τάαμαρι κριθεί έτοιμος, τότε θα βρίσκεται στις πτέρυγες με έναν εκ των Νατέλ, Εφραίμ. Σε περίπτωση που ο Ιορδανός μείνει εκτός βασικών επιλογών, τότε οι δύο τελευταίοι θα αποτελέσουν κρίκους του αρχικού σχήματος. Στην κορυφή το προβάδισμα έχει ο Ρέζα έναντι του Ντελατόρε και λίγο πιο πίσω, δηλαδή σε ρόλο «δεκαριού», θα δούμε έναν εκ των Ζαχίντ, Ντε Βινσέντι. Δεν θα παίξει κανένας εκ των δύο εάν έχουμε Μοράις, Γκέντσογλου, Σόουζα στον άξονα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ