aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι δύο όψεις του νομίσματος

ΑΠΟΕΛ: Οι δύο όψεις του νομίσματος

Εάν εστιάσεις στο αποτέλεσμα και μόνο, προφανώς σ΄ένα συμπέρασμα θα καταλήξεις όσον αφορά στον ψυχισμό του ΑΠΟΕΛίστα: Απογοήτευση. Μετά από 22 ολόκληρα χρόνια, βλέπει την ομάδα του να μετρά δύο ήττες στο ξεκίνημα απέναντι σε σύνολο που δεν κάνει πρωταθλητισμό (Πάφος FC 0-4, Ολυμπιακός 0-1), δείχνοντας παραλλήλως «τσακωμένη» με το γκολ. Είναι η μοναδική που σε δύο αγωνιστικές δεν σκόραρε και την ίδια ώρα, μαζί με τον Εθνικό, δεν μάζεψε ούτε βαθμό σε δύο αναμετρήσεις.

Πώς εξηγείται, τώρα, μερίδα φίλων των γαλαζοκιτρίνων να είχε το σθένος να χειροκροτήσει, έστω και χλιαρά, την προχθεσινή προσπάθεια, πνίγοντας τη μεγάλη στενοχώρια τους; Έφυγε από το γήπεδο μετά από αρκετό καιρό και δεν πόνεσαν τα μάτια του με αυτό που είδε. Δηλαδή; Στο ντεμπούτο του Σωφρόνη Αυγουστή αναγκάστηκε να σηκωθεί από τη θέση του σε 14 φάσεις που «μύριζαν» γκολ.

Υπενθυμίζουμε πως στην πρεμιέρα ούτε μία αξιόλογη φάση δεν είχε δημιουργήσει ο ΑΠΟΕΛ, την ίδια ώρα που στα πλείστα φιλικά προετοιμασίας ούτε στα δάχτυλα του ενός χεριού δεν καταγράφονται οι προϋποθέσεις για τέρμα. Για να μην πάμε στην περσινή σεζόν, όπου μετά κόπων και βασάνων απειλούσε.

Ο ΑΠΟΕΛίστας ξέχασε από πότε έχει να φύγει από το γήπεδο κάνοντας λόγο για «άδικο αποτέλεσμα». Βλέπετε, άρχισαν να του γίνονται συνήθεια τα… στραβοπατήματα που συνοδεύονταν από κακές εμφανίσεις. Τα ματς, αν προτιμάτε, που έπαιρνε το σύνολο αυτά που έδινε στον αγωνιστικό χώρο. Προχθές, όμως, η ίδια η ομάδα με την απόδοσή της τού έδωσε το δικαίωμα να αισθάνεται αδικημένος.

Ο ΑΠΟΕΛ εκκόλαψε διψήφιο αριθμών τελικών, έβγαλε μπόλικη ενέργεια, είχε διαρκώς κίνηση, τεράστιο πάθος και διάθεση. Και κάτι ακόμα: Το σύνολο του παικτών παρουσιάστηκε σε σαφώς καλύτερη φυσική κατάσταση.

Πάμε πιο κάτω: Κανένας δεν μπορεί να έχει παράπονο από το προπονητικό τιμ όσον αφορά στη διαχείριση του αγώνα. Ο Αυγουστή ήταν συνεχώς σε εγρήγορση, καθοδηγούσε τους παίκτες, προχώρησε σε εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές, ωστόσο δεν μπορούσε να μπει στο γήπεδο και να σκοράρει κιόλας. Χάθηκε η ηρεμία, το καθαρό μυαλό, με τους παίκτες να λειτουργούν με άγχος και κυρίως βεβιασμένα στην τελική ενέργεια ή προσπάθεια.

Εν κατακλείδι: Όπως το νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και η προχθεσινή εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να αποτυπώσει στον αγωνιστικό χώρο ακόμα καλύτερο και πάνω απ’ όλα ουσιαστικό ποδόσφαιρο, το οποίο δεν έχει το νέο προπονητικό τιμ. Ο Αυγουστή και οι συνεργάτες του παρέλαβαν ένα σύνολο χωρίς «χημεία» ένεκα των πολλών μετεγγραφών και κατά ένα μεγάλο βαθμό μη ικανοποιητικά δουλεμένο.

Το έργο τους ήταν και παραμένει δύσκολο, ωστόσο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι τα δείγματα βελτίωσης που καταγράφηκαν απέναντι στον Ολυμπιακό θα ενισχυθούν στο εγγύς μέλλον και ο ΑΠΟΕΛ θα βρει ξανά τον δρόμο του. Νίκη στο εκτός έδρας ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Απόλλωνα μπορεί να αλλάξει πάρα πολλά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ