aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι δύο «φευγάτοι», το ερωτηματικό και το μέλλον του Βούρου

ΑΠΟΕΛ: Οι δύο «φευγάτοι», το ερωτηματικό και το μέλλον του Βούρου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Λογικό και αναμενόμενο ήταν ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Μπρούνο Μπαλταζάρ, να λάβει υπόψη του την ποιότητα και την ετοιμότητα όσον αφορά στην επιλογή των ποδοσφαιριστών ενόψει των αγώνων στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Και αφού είδε και μελέτησε, κατέληξε! Οι Εμίλιο Ενσούε, Πραξιτέλης Βούρος, Ντένις Πολιάκοφ, Χεσούς Ρουέδα, Τόμι Ορ και Άλεξ Κωνσταντίνου είναι οι παίκτες που «κόπηκαν», με τα δεδομένα που διαμορφώνονται σε κάθε περίπτωση να είναι διαφορετικά. Και τι εννοούμε με αυτό; Οι γραμμές που ακολουθούν είναι διαφωτιστικές για τις προθέσεις όσον αφορά στη συνέχεια…

ΕΝΣΟΥΕ: Ο διεθνής δεξιός οπισθοφύλακας φάνηκε άτυχος. Υπέστη ρήξη έσω πλαγίου στο γόνατο και μοιραία, θα χάσει τα παιχνίδια με τη Σούντουβα. Θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να επανακτήσει πλήρως τις αγωνιστικές ισορροπίες του, γι’ αυτό και έμεινε εκτός της σχετικής λίστας.  Στα πέντε φιλικά προετοιμασίας που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ έως τώρα, έχει αγωνιστεί μονάχα στο δεύτερο επί πολωνικού εδάφους απέναντι στη Λέχια Γκντανσκ για 45 λεπτά. Από πλευράς ετοιμότητας είναι πίσω και ουσιαστικά θα «τρέξει» για να προλάβει τις αναμετρήσεις στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ μάλλον απέναντι στον Ερυθρό Αστέρας.

ΒΟΥΡΟΣ: Οι πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε ο Μιλάνοφ κατά την περίοδο της προετοιμασίας σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Ενσούε, κάτι που ουσιαστικά κλείδωσε την παραμονή του Βούλγαρου στο ρόστερ της νέας σεζόν, είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέση για τον Ελλαδίτη αμυντικό. Συν τοις άλλοις, πέρσι δεν συμπεριλαμβανόταν στους 15 λεγεωνάριους, κάτι το οποίο δεν θα ισχύει τη φετινή σεζόν καθώς έχει συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του. Θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται. Μάλιστα, οι γαλαζοκίτρινοι προτίθενται να του καταθέσουν πρόταση ανανέωσης συμβολαίου, παρά το γεγονός ότι δεσμεύεται μέχρι το 2020.

ΠΟΛΙΑΚΟΦ: Φάνηκε από νωρίς ότι δεν υπολογιζόταν από τον Μπρούνο Μπαλταζάρ. Σε ένα μόλις φιλικό είχε αγωνιστεί στο πρώτο απέναντι στην  Άρκα Γκντίνια για 45 λεπτά. Είχε εγγραφεί στο ρόστερ στη λήξασα σεζόν, στη δεύτερη μετεγγραφική περίοδο, χωρίς να πείσει για την αξία του. Πέρσι μέτρησε 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 1.356 λεπτά και κατέγραψε μία ασίστ. Θα αποχωρήσει από τον ΑΠΟΕΛ, μάλλον με ελευθέρα. Ήδη, υπάρχει ενδιαφέρον για τον 27χρονο Λευκορώσο αμυντικό, αφού κουβαλά καλό βιογραφικό.

Διαβάστε επίσης: Τρέλα στον Θρύλο με τον Αλ-Τάαμαρι! 

ΡΟΥΕΔΑ: Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις που γίνονταν εδώ και καιρό. Χρειάζεται ακόμα χρόνο για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και μοιραία δεν είχε θέση στη λίστα για το πρώτο ευρωπαϊκό τεστ. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός κουβαλά πολύμηνη αποχή, κάτι που έχει αφήσει τα σημάδια της. Επί της παρούσης, δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για το μέλλον του στην ομάδα. Πολλά προφανώς θα εξαρτηθούν στην πορεία και δη από το πώς θα αντιδράσει στο τελευταίο σκέλος του ειδικού προγράμματος που ακολουθεί. Προς το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση της ρήξης χιαστών. Σε όσα παιχνίδια πρόλαβε να αγωνιστεί, είχε ξεδιπλώσει την αξία του.

Διαβάστε επίσης: «Ενδιαφερόμαστε για τον Ποτέ, μπορεί να γίνει η μετεγγραφή» (pic)

ΟΡ: Απογοητευμένος εμφανίζεται ο Αυστραλός ακραίος επιθετικός. Μετά την περσινή μη συμπερίληψή του για τους αγώνες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ήλθε με το καλημέρα το «κόψιμό» του και από τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία. Δεσμεύεται με συμβόλαιο γι’ άλλα δύο χρόνια, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στις 300.000 ευρώ. Οπότε, δεν είναι και το ευκολότερο να «σπάσει» το συμβόλαιό του. Οι ενδείξεις λένε πως ο 26χρονος πολύ δύσκολα θα βρίσκεται στο ρόστερ της νέας σεζόν. Δύσκολα θα ανατραπεί το σκηνικό για τον βραχύσωμο ποδοσφαιριστή, για τον οποίο υπήρξε τις προηγούμενες εβδομάδες φιλολογικό ενδιαφέρον από συλλόγους στο εξωτερικό.

ΑΛΕΞ: Φάνηκε άτυχος καθώς λογίζεται ως κοινοτικός στην Ευρώπη, γεγονός που τον κράτησε εκτός, λόγω πολλών και ποιοτικών επιλογών στο ρόστερ. Ο Κωνσταντίνου θα το παλέψει για να αγωνιστεί όσο γίνεται περισσότερα λεπτά στο νέο πρωτάθλημα, αφού θα του δοθούν οι ευκαιρίες για να αποδείξει την αξία του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ