aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι «αρρυθμίες» από αριστερά

ΑΠΟΕΛ: Οι «αρρυθμίες» από αριστερά

Το φετινό ρόστερ του ΑΠΟΕΛ και ποιοτικά και ποσοτικά είναι εξαιρετικό. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Υπάρχει ωστόσο ένα θέμα στα αριστερά και τον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει όλη την πλευρά. Και επιθετικά και αμυντικά. Επιθετικά υπάρχουν οι παίκτες που μπορούν να δώσουν τις λύσεις (Πάβλοβιτς, Χάνι, Αλ Τάαμαρι, Αλωνεύτης Εφραίμ), όπως και αμυντικά (Ιωάννου, Ζοαοζίνιο).

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Δεν θέλει να γράψει ιστορία

Δεν υπάρχει όμως ο κλασσικός μπακ χαφ, όπως ήταν πέρσι ο Καζού, που έδωσε αρκετές λύσεις, στη λήξασα σεζόν στον ΑΠΟΕΛ (ο οποίος ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε από την Μπράγκα) κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να προκαλεί κάποιους είδους «αρρυθμίες» από τα αριστερά.

Διαβάστε επίσης: Απειλεί τον ΑΠΟΕΛ με αποκλεισμό ο Όσμαγιτς

Το «πείραμα» με την Μιχαΐλοβιτς απέτυχε, αφού ο Σέρβος είναι κλασσικό δεξί μπακ χαφ, καθώς «μεταμορφώθηκε» όταν μετακινήθηκε, από τον Τραμετσάνι, από τα αριστερά στα δεξιά και ξεδίπλωσε πολλές αρετές.  Ο Ζοαοζίνιο που αποκτήθηκε γι αυτή τη δουλειά και θέση, δεν βγήκε ακόμα επί σκηνής, καθότι είναι ανέτοιμος και πίσω και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμος και πόσο μπορεί να προσφέρει.

Θεωρητικά, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να «διορθώσει» -εφόσον έτσι κρίνει ο καθ’ ύλην αρμόδιος της ομάδας- αυτή τη δυσλειτουργία με μιαν ακόμα μετεγγραφή, επί του παρόντος ωστόσο θα πρέπει να βρει τη λύση εκ των έσω. Η αλλαγή του συστήματος από 3-5-2, σε 4-4-2 λύνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ή ακόμα και με το 4-2-3-1, ωστόσο ο Τραμετσάνι παραμένει «πιστός» στο σύστημα και το ακολουθεί σχεδόν «ευλαβικά». Γι αυτό και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την επιλογή του στον αυριανό επαναληπτικό με την Σουτιέσκα, τόσο στο αριστερό άκρο, όσο και σε ότι αφορά την τακτική που θα επιλέξει ο Ιταλός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ