aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι αγώνες που χάνει ο Σόουζα

ΑΠΟΕΛ: Οι αγώνες που χάνει ο Σόουζα

Με αποκλεισμό από δύο αγώνες και πρόστιμο 5.600 ευρώ, τιμωρήθηκε ο Λούκας Σόουζα από τον αθλητικό δικαστή της ΚΟΠ για την αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε στο 24ο λεπτό του αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΛ. Αυτή, ήταν η ελάχιστη ποινή που προβλέπεται από τους Πειθαρχικούς Κανονισμούς, με τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη να λαμβάνει υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του Βραζιλιάνου παίκτη του ΑΠΟΕΛ και το γεγονός πως η εν λόγω χειρονομία δεν δημιούργησε περαιτέρω προβλήματα στον αγώνα.

Η εκτέλεση της απόφασης αναστέλλεται για 8 μέρες, επομένως ο Σόουζα θα είναι διαθέσιμος στον εκτός έδρας αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας με αντίπαλο την ΑΕΚ και θα απουσιάσει από τους δύο που θα ακολουθούν. Δηλαδή, στα παιχνίδια με αντίπαλο την Ομόνοια και την Πάφος FC, που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της 11ης και 12ης αγωνιστικής, αντιστοίχως.

«Η άσεμνη ενέργεια ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή σε ποδοσφαιρικό αγώνα αποτελεί απαράδεκτη συμπεριφορά, η οποία προσβάλλει το ίδιο το άθλημα του ποδοσφαίρου. Περαιτέρω, τέτοιου είδους ενέργειες δυναμιτίζουν το κλίμα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων στα στάδια», σημειώνει ο αθλητικός δικαστής στο σκεπτικό της απόφασής του, χαρακτηρίζοντας «εκτός κοινής λογικής» την υπερασπιστική γραμμή του ποδοσφαιριστή που έκανε λόγο για υπόδειξη κόρνερ.

Και συνεχίζει: «Θα ήθελα να επισημάνω ότι όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οφείλουν να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό προς όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, δεδομένου ότι οι όποιες ενέργειές τους ενδεχομένως πολλές φορές να προκαλούν και/ή να υποθάλπουν τη βία στους αθλητικούς χώρους. Παράλληλα, θα ήθελα να στείλω το μήνυμα ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές θα αντιμετωπίζονται με τη δέουσα αυστηρότητα με σκοπό την πάταξη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ