aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι 6 με… υπερκούπωση και οι 7 πρωτάρηδες

ΑΠΟΕΛ: Οι 6 με… υπερκούπωση και οι 7 πρωτάρηδες

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το νέκταρ της επιτυχίας απολαμβάνουν από το βράδυ του Σαββάτου (4/5) οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείου του ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι κατέκτησαν και μαθηματικά το 28ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους με τον πλέον επιβλητικό τρόπο.

Τέταρτη φετινή νίκη επί του Απόλλωνα και μάλιστα με τριάρα. Με αυτό τον τρόπο ο ΑΠΟΕΛ «σφράγισε» το έβδομο διαδοχικό πρωτάθλημα στην ιστορία του, επίτευγμα που δεν κατάφερε ποτέ ξανά στο παρελθόν καμία κυπριακή ομάδα.

Το φετινό ήταν το όγδοο πρωτάθλημα επί ημερών του Πρόδρομου Πετρίδη και στις δύο θητείες του στον διοικητικό θώκο του ΑΠΟΕΛ και υπολείπεται ένα για να φτάσει την ασύλληπτη επίδοση του Γεώργιου Πούλια.

Διαβάστε επίσης: Ο Πετρίδης απειλεί το ασύλληπτο ρεκόρ 67 χρόνων του Πούλια!

Εννέα πρωταθλήματα μετρά ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, Νούνο Μοράις, ενώ τα εφτά έφτασε ο Στάθης Αλωνεύτης. Τέσσερις ποδοσφαιριστές έφτασαν τα πέντε πρωταθλήματα με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Πρόκειται για τους Εφραίμ, Νικόλα Ιωάννου, Καρλάο, Αρτυματά, ενώ ο Μερκής σε 3,5 χρόνια παρουσίας στον «Αρχάγγελο» μετρά ήδη τέσσερις κατακτήσεις.

Εφτά ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, συν ο Πάολο Τραμετσάνι για πρώτη φορά στην καριέρα τους στέφθηκαν πρωταθλητές. Μούσα Αλ Τάαμαρι, Λέο Νατέλ, Νόρμπερτ Μπάλογκ, Ράφαελ Ρόμο, Μίκαελ Φακινέτι, Καζού, Σάββας Γκέντσογλου.

ΟΝΟΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Noύνο Μοράις 9
Στάθης Αλωνεύτης 7
Νικόλας Ιωάννου 5
Καρλάο 5
Κωστάκης Αρτυματάς 5
Γιώργος Εφραίμ 5
Γιώργος Μερκής 4
Μπόι Βάτερμαν 4
Τόμας ντε Βινσέντι 3
Χέσους Ρουέδα 2
Πραξετέλης Βούρος 2
Λούκας Σόουζα 2
Γκάγιας Ζαχίντ 2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ