aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι 50 που οργανώθηκαν και τάραξαν τα λιμνάζοντα νερά

ΑΠΟΕΛ: Οι 50 που οργανώθηκαν και τάραξαν τα λιμνάζοντα νερά

Σύμπτωση ή κάτι άλλο; Ο χρόνος θα δείξει… Το δεδομένο είναι πως από τον καιρό που απέχει το πιο εκδηλωτικό κομμάτι από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ, σε συνδυασμό με την έλλειψη παλμού από τους υπόλοιπους, η ομάδα έχασε αυτομάτως από την εμβέλειά της. Δεν αντιλέγει κανείς ότι καταγράφηκαν μία σειρά λαθών και αγωνιστικών «ανορθογραφιών» σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο η διαχρονική δύναμη που αντλούσε το σύνολο από τον κόσμο του ήταν αξιομνημόνευτη. Ακόμα και σε εξαιρετικά απαιτητικά παιχνίδια, δεν αποτελεί σχήμα λόγου το γεγονός πως… κέρδιζε παιχνίδια από μόνος του.

Στο ματς με τον Εθνικό (6η αγωνιστική), τα 50 περίπου άτομα που μαζεύτηκαν και οργανώθηκαν στη νότια εξέδρα του ΓΣΠ η αλήθεια είναι πως… τάραξαν τα λιμνάζοντα νερά, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Είχαν γίνει θέμα συζήτησης. Όταν η ομάδα πιέστηκε στα τελευταία στάδια, οι 50 έγιναν 200, οι 200… 600 και πάει λέγοντας, αρχίζοντας να δημιουργούν μία καθόλα ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα μετά από αρκετό καιρό.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στο προηγούμενο παιχνίδι, αυτή τη φορά στο Τσίρειο. Οι 1.100 ΑΠΟΕΛίστες ένωσαν τούτη τη φορά τη φωνή τους στο στάδιο της Λεμεσού, δείχνοντας τον δρόμο προς την επιτυχία για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Στα άλλα εκτός έδρας ματς οι αριθμοί προσέλευσης είναι σταθεροί. Δηλαδή, 1.200 με την Πάφος FC, 1.100 με τον Απόλλωνα και 900 με την Ανόρθωση.

Η διοίκηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να πείσει και να μαζέψει όσο γίνεται περισσότερο κόσμο στην κερκίδα. Σε αυτήν την ομολογουμένως τιτάνια προσπάθεια, σύμμαχο αποτελούν τα αποτελέσματα, τα οποία άρχισαν να έρχονται, γεννώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας όσον αφορά στη συνέχεια. Παρά τα προβλήματα, την γκρίνια και εν μέρει την απογοήτευση των προηγούμενων σεζόν, στον ΑΠΟΕΛ δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν ότι «την καλύτερη μετεγγραφή μπορεί να αποτελέσει η επιστροφή του παλμού στην κερκίδα». Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση του μαραθωνίου, κατά την οποία το σύνολο δείχνει ότι αντιδρά.

Στον ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, περιμένουν ότι στο παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στη μαχητική και εξαιρετικά επικίνδυνη Δόξα θα πυκνώσει ακόμα περισσότερο η παρουσία του κόσμου στην κερκίδα, σπρώχνοντας την ομάδα προς την τρίτη διαδοχική νίκη. Οι Ντανίλο, Ντε Βινσέντι είναι εκτός, αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή των Νταουσβίλι, Οκριασβίλι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ