aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι 14+1 θέσεις καταλόγου Α «και βλέπουμε»

ΑΠΟΕΛ: Οι 14+1 θέσεις καταλόγου Α «και βλέπουμε»

Ο ΑΠΟΕΛ κατέστησε ξεκάθαρο με την προχθεσινή ανακοίνωσή του πως όσοι ποδοσφαιριστές δεσμεύονται με συμβόλαιο για τη σεζόν 2022-23, έχουν προσκληθεί για την έναρξη της προετοιμασίας στις 17 Ιουνίου. Όπως και να έχει, για το πώς θα διαμορφωθεί τελικά το έμψυχο δυναμικό του κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο. Σήμερα, όμως, 12 του μήνα, αναφορικά με τις 17 θέσεις ξένων και κοινοτικών του καταλόγου Α για την ευρωπαϊκή λίστα είναι συμπληρωμένες οι 14 και άλλη μία που θεωρείται σίγουρη (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου).

Αρχή με τα δύο νέα μέλη, οι οποίοι ανεβαίνουν από τον κατάλογο Β. Οι Μπερτ Έσελινκ και Φακούντο Σαμπάλα μεγαλώνουν κατά έναν χρόνο και στο εξής δεν θα συγκαταλέγονται στη λίστα κάτω των 22 χρόνων. Άλλος ένας νέος της «παρέας» είναι ο νεοποκτηθείς Ντάλσιο.

Έπειτα είναι έξι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βρίσκονταν την προηγούμενη σεζόν στο ρόστερ και όλα συνηγορούν πως δεν το κουνούν από τον Αρχάγγελο: Λούκας Σόουζα, Μουρτάζ Νταουσβίλι, Ντιεμερσί Εντονγκαλά, Άντον Μάγκλιτσα, Γκιόργκι Κβιλιτάια και Γιώργος Εφραίμ (στα ευρωπαϊκά ματς καταλαμβάνει θέση κοινοτικού επειδή μεταξύ της ηλικίας 15-21 ετών δεν είχε συμμετοχή για τρία συναπτά έτη σε κυπριακή ομάδα).

Πάμε τώρα στους «επίμαχους» τέσσερις. Οι πληροφορίες επί τρεις εβδομάδες τούς ήθελαν εκτός πλάνου, αλλά οι γαλαζοκίτρινοι διέψευσαν προχθές κατηγορηματικά. Ο λόγος για τους Σιμόνε Σκουφέτ, Τορνίκε Οκριασβίλι, Ντανίλο Κάμπος και Ισάμ Τσεπάκ. Είπαμε, όμως, σήμερα είναι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ και ο καιρός θα δείξει ποιο θα είναι το μέλλον τους. Τέλος, θα γίνουν 14 οι θέσεις εάν καταβληθεί η ρήτρα στον Ολυμπιακό και παραμείνει στις τάξεις των γαλαζοκιτρίνων ο Κίνγκλσεϊ Σαρφό. Από τον Αρχάγγελο πάντως εκφράζεται σιγουριά για τη διατήρησή του στις τάξεις τους.

Από εκεί και πέρα, αποκτήθηκε σήμερα ο Χοσέ Κρέσπο και εάν κλείσει ο προφορικά συμφωνημένος Βιντ Μπέλετς, ο αριθμός θα φτάσει τους 16. Έτσι, εάν όντως δεν αλλάξει κάτι με τους προαναφερθέντες, θα απομένει μόνο μία μετεγγραφή καταλόγου Α για την ευρωπαϊκή λίστα αναφορικά με τους ξένους και κοινοτικούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ