aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Βούρος, η ρήτρα €300.000 που έπαψε να ισχύει και ο Παναθηναϊκός!

ΑΠΟΕΛ: Ο Βούρος, η ρήτρα €300.000 που έπαψε να ισχύει και ο Παναθηναϊκός!

«O 23χρονος αμυντικός κοιτάει προς την πόρτα της εξόδου στον ΑΠΟΕΛ», αναφέρεται στην παρασκηνιακή στήλη ο «Πληροφοριοδότης» της εφημερίδας «Ώρα Των ΣπορΤΩΝ ΣΠΟΡ», κάτι που από πλευράς «γαλαζοκιτρίνων» δεν επιβεβαιώνεται.

Τονίζεται μάλιστα, ότι το περασμένο καλοκαίρι ήταν που ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να αλλάξει δαχτυλίδια με τον Πραξιτέλη Βούρο, χωρίς ωστόσο επιτυχία. «Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός άρεσε πολύ στον Γιώργο Δώνη και η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ έδειξε πρόθυμη είτε να τον δανείσει, είτε και να αφήσει ελεύθερο τον παίκτη, κρατώντας ένα ποσοστό μεταπώλησης. Ωστόσο υπήρξε ένα τεράστιο εμπόδιο για την απόκτησή του από τον ΑΠΟΕΛ που είχε να κάνει με την ρήτρα (ύψους 300.000 ευρώ) που θα έπρεπε να πληρωθεί στον Ολυμπιακό», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Και συμπληρώνει: «Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο η συγκεκριμένη ρήτρα παύει να ισχύει από τις 31 Δεκεμβρίου, κάτι που σημαίνει πως ο ποδοσφαιριστής μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, χωρίς οι Πειραιώτες να έχουν να λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ. Ο Βούρος δεν θα έχει καμία εξάρτηση από τον Ολυμπιακό μετά τις 31 Δεκεμβρίου κι αυτό είναι κάτι που φυσικά και γνωρίζουν στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας αμυντικός έχει χάσει το τελευταίο διάστημα την θέση του στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ κι έχει αρχίσει να κοιτάει προς την πόρτα της εξόδου, κάτι που έχουν πληροφορηθεί και οι Γιώργος Δώνης και Νίκος Νταμπίζας.

Σημειωτέων πως ο Βούρος έκλεισε τον περασμένο Μάη τα 23 χρόνια. Κάτι που σημαίνει πως όντας 23 plus, αν αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό θα είναι η πρώτη και τελευταία μεταγραφή Έλληνα παίκτη που δικαιούνται να κάνουν οι «πράσινοι» τον Γενάρη, εξαιτίας των γνωστών περιορισμών έπειτα από τη μη αδειοδότησή τους.

Σε κάθε μεταγραφή ή δανεισμό και τον Γενάρη, απαγορεύεται από πλευράς Παναθηναϊκού να δίνονται χρήματα σε άλλη ομάδα (για μεταγραφή δηλαδή αποκτούνται μόνο ελεύθεροι ποδοσφαιριστές) και μπορεί να αποκτήσει δανεικούς ή ελεύθερους, με ανώτατο όριο στις αποδοχές τις 100.000 ευρώ καθαρά. Το «τριφύλλι» ωστόσο μπορεί κάλλιστα να συμφωνήσει για τον δανεισμό ενός παίκτη και να αποδεχτεί υποχρεωτική ρήτρα εξαγοράς για το καλοκαίρι του 2019, οπότε και δεν θα «κουβαλά» πλέον τις γνωστές ποινές λόγω της μη αδειοδότησης»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ