ΑΠΟΕΛ: Ο Βιντ Μπέλετς των €600.000 και ο Ουζόχο

ΑΠΟΕΛ και Σαμπντόρια κατέβαλλαν από 300.000 ευρώ στη λήξασα σεζόν. Ο Σλοβένος άσος δεν αποχωρεί λόγω αξίας ή προσφοράς, αλλά ένεκα οικονομικού

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Βιντ Μπέλετς δεν αποχωρεί από τον ΑΠΟΕΛ λόγω αξίας ή προσφοράς, αλλά ένεκα οικονομικού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία, το συμβόλαιο που διατηρεί με τη Σαμπντόρια προβλέπει ετήσιες απολαβές που φτάνουν στις 600.000 ευρώ, ποσό τεράστιο έως εξωπραγματικό για τα δεδομένα των γαλαζοκιτρίνων, ιδιαίτερα μετά την κρίση που έφερε η πανδημία με τον κορωνοϊό.

Στη λήξασα σεζόν, λοιπόν, ο εν ενεργεία Σλοβένος τερματοφύλακας είχε δύο εμβάσματα στο τραπεζικό λογαριασμό. Το μισό συμβόλαιο ανέλαβε ο ΑΠΟΕΛ και το υπόλοιπο ο ιταλικός σύλλογος. Με βάση τα προ μηνών δεδομένα, δηλαδή προ-κορωνοϊού, οι πρωτευουσιάνοι δεν ήταν αρνητικοί για την παραμονή του, με βάση τους μέχρι τότε υπολογισμούς. Ωστόσο, με το lockdown στο ποδόσφαιρο και την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ, δεν υπάρχει η οικονομική ευχέρεια για να διατηρήσουν στο έμψυχο δυναμικό τον έμπειρο πορτιέρο ούτε με τα μισά λεφτά. Στο συμβόλαιο του Βιντ Μπέλετς με τον σύλλογο της Γένοβας (ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2021), υπάρχει ρήτρα για την πώλησή του, χωρίς ωστόσο να πρόκειται για ένα ποσό που μπορεί να «βγάλει» εύκολα από το ταμείο η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη.

Διαβάστε επίσης: «Δίνει με το… αζημίωτο τον Βούρο ο ΑΠΟΕΛ»

Ο Σλοβένος, την ίδια ώρα, δεν έχει συναινέσει στον διακανονισμό που του προτάθηκε σχετικά με τις απολαβές της λήξασας σεζόν. Το ίδιο και ο έτερος τερματοφύλακας, Μπόι Βάτερμαν. Αμφότεροι απέρριψαν την πρόταση που προβλέπει την καταβολή των δεδουλευμένων έως τις 15 Μαρτίου, με τη διοίκηση να πιστεύει πως αργά ή γρήγορα θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Καλεί Μερκή και ανοίγει τα… χαρτιά του

Παράλληλα, στον ΑΠΟΕΛ θεωρούν πως μπορούν να αντικαταστήσουν τους εν λόγω πορτιέρο. Δεν παραγνωρίζουν την αξία και την προσφορά τους, ωστόσο όπως λένε «ουδείς αναντικατάστατος». Όπως είχε αποκαλύψει το «Goal», προκρίθηκε η επιλογή του Φράνσις Ουζόχο και για να ολοκληρωθεί η συμφωνία απέμεινε το «ναι» της Λα Κορούνια. Την ίδια ώρα, εξετάζονται και άλλοι για τη θέση κάτω από τα δοκάρια προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος συναγωνισμός.

Διαβάστε επίσης: Οι τρεις πρόνοιες της «συμφωνίας του Big 6», η μία παραβιάστηκε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ