aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Τραμετσάνι δεν έχει το ραβδί και επέλεξε τον εύκολο δρόμο

ΑΠΟΕΛ: Ο Τραμετσάνι δεν έχει το ραβδί και επέλεξε τον εύκολο δρόμο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το νόμισμα για τον ΑΠΟΕΛ μετά το τέλος του ισόπαλου 0-0 ντέρμπι με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ έχει δύο όψεις. Η μία λέει πως οι γαλαζοκίτρινοι κράτησαν το μηδέν παθητικό στην άμυνα έπειτα από τέσσερις αγώνες και είδαν την εστία τους να απειλείται λιγότερες φορές από κάθε άλλο αγώνα φέτος.

Μάλιστα, ο Πάολο Τραμετσάνι δεν φοβήθηκε στη συνέντευξη Τύπου να πει ότι έδωσε εντολή στους παίκτες του να μην πιέσουν από ψηλά τον αντίπαλο. Με λίγα λόγια το «ψιλοταμπούρι» που ακολούθησαν οι πρωταθλητές στο πρώτο ημίχρονο ήταν κατ’ επιλογή.

Είναι εύκολο να κατακρίνει κανείς τον Ιταλό για την επιλογή του με την αιτιολογία πως ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να αμύνεται σε κανένα παιχνίδι στο ΓΣΠ όποιο αντίπαλο και να έχει. Όχι, όμως, αν έχει πραγματική αντίληψη των κτυπητών αδυναμιών του ΑΠΟΕΛ. Τα εννέα γκολ παθητικό σε τέσσερις αγώνες το μαρτυρούσαν.

Η άλλη όψη είναι της απογοήτευσης για την αδυναμία του ΑΠΟΕΛ να υπερισχύσει στο γήπεδο, όποιον αντίπαλο και να είχε στο γήπεδο στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος. Οι εξάκις σερί πρωταθλητές δυσκολεύτηκαν αφάνταστα στο δημιουργικό κομμάτι. Απείλησαν λίγες φορές και μετά δυσκολίας μπορούν να μεταφέρουν σε ροή παιχνιδιού (και όχι από στατικές φάσεις ή ατομικές εξάρσεις παικτών του) την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Απογοητευμένος ο Ζαχίντ: «Δεν γίνεται…»

Ο Πάολο Τραμετσάνι μοιάζει αρκετά εμφανισιακά στον μάγο Λούσιο Μαλφόι της σειράς μυθιστορημάτων «Χάρι Πότερ», αλλά δεν έχει το μαγικό ραβδί να μεταμορφώσει τον ΑΠΟΕΛ σε διάστημα οκτώ ημερών. Ο Ιταλός χρειάζεται να κάνει πολλά για να καταφέρουν οι γαλαζοκίτρινοι να πετύχουν τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος για έβδομη συνεχόμενη φορά.

Στο ντεμπούτο του στον γαλαζοκίτρινο πάγκο ακολούθησε την εύκολη διαδρομή. Τρεις ανασταλτικούς μέσους (με τον Σόουζα σε ρόλο επιτελικού), κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και χωρίς πιέσεις από ψηλά, ώστε να μην αφήσει εκτεθειμένη την άμυνά του.

Διαβάστε επίσης: Πετεβίνος: «Αλλάξαμε τρεις προπονητές και το πληρώνουμε»

Το δύσκολο, που καλείται να βελτιώσει, είναι να «λύσει» επιθετικά τον ΑΠΟΕΛ. Και το ερώτημα είναι αν έχει τα «εφόδια» να το κάνει. Mε τον Ρέζα να μην πείθει, τον Αλωνεύτη στα 36 του να καλείται να βγάλει τα «κάστανα» από τη… φωτιά και τους Ζαχίντ, Ντε Βινσέντι να ψάχνουν τους καλούς εαυτούς τους, η δουλειά για τον Τραμετσάνι είναι γεμάτη «αγκάθια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ