aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Θρύλος θα το πάρει αλλιώς…

ΑΠΟΕΛ: Ο Θρύλος θα το πάρει αλλιώς…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το παιχνίδι με την Άντερλεχτ πέρασε στην ιστορία, με τον ΑΠΟΕΛ να ξέρει πως πια στις Βρυξέλλες θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Τα πιο δύσκολα γι’ αυτόν αρχίζουν τώρα, με το σημερινό παιχνίδι απέναντι στην ανεβασμένη Ανόρθωση να μοιάζει μ’ ένα κρας τεστ. Είναι η πρώτη μάχη που δίνει στα πλέι οφ και μάλιστα εκτός έδρας, την οποία επιβάλλεται να κερδίσει ώστε να δώσει περαιτέρω ώθηση στην πορεία προς τη διατήρηση για πέμπτη διαδοχική σεζόν του στέμματος του πρωταθλητή!

Σε αντίθεση με το παιχνίδι απέναντι στους Βέλγους όπου έδωσε χώρο, πίεσε πίσω από την μπάλα, περιμένοντας τους αντιπάλους, κάνοντας εν τέλει καλή διαχείριση, στο σημερινό παιχνίδι θα πρέπει να αγωνισθεί αλλιώς. Δηλαδή, καλείται να έχει αυτός την κατοχή, ν’ αναζητήσει πρώτος τους διαδρόμους που οδηγούν προς την εστία του Κόπριβετς, προσέχοντας παραλλήλως να μην πιαστεί η αμυντική γραμμή σε ανισορροπία σε κάποια εκ των αντεπιθέσεων της «Κυρίας».

Και αυτό είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί, ειδικά όταν η ομάδα προέρχεται από εξαντλητικό 90λεπτο απέναντι στην Άντερλεχτ. Το έργο του Κρίστιανσεν θα είναι ζόρικο με την Ανόρθωση, σ’ ένα 90λεπτο όπου οι εντυπώσεις ασφαλώς δεν μετρούν, αλλά μόνο το τρίποντο. Ειδικά σε αυτήν τη φάση του μαραθωνίου, όπου ο κάθε βαθμός έχει διπλή και τριπλή σημασία.

Αναμένονται αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αλλά πόσες και σε ποιες θέσεις ουδείς μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια, καθώς ο Δανός κόουτς άλλη μια φορά δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Ενδεχομένως την τετράδα στην άμυνα να αποτελέσουν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Αρτυματάς, Μερκής, Ιωάννου και Λάγο.

Σε ρόλο ανασταλτικών μέσων θα δούμε τους Μοράις και Εμπεσίλιο. Στα άκρα του κέντρου θα προτιμηθούν δύο εκ των Αλωνεύτη, Βάντερ, Γιαννιώτα, ενώ στη γραμμή κρούσης επιστρέφει ο Σωτηρίου, έχοντας ως παρτενέρ είτε τον Μπαράλ είτε τον Ντε Καμάργκο. Εκτός κι εάν προτιμηθεί ο σχηματισμός 4-2-3-1 και θέση στην ενδεκάδα βρει ο Μπερτόλιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ