aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Θρύλος στο «top 50» της ΟΥΕΦΑ

ΑΠΟΕΛ: Ο Θρύλος στο «top 50» της ΟΥΕΦΑ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Εντάξει, ο ΑΠΟΕΛ βαδίζει και παραπατά στα εντός των τειχών δρώμενα, ψάχνει και ψάχνεται να ξαναβρεί τον δρόμο του… προς το 8o συνεχόμενο πρωτάθλημα. Εκτός συνόρων πάντως ο Θρύλος μεγαλώνει και μαζί μεγαλώνουν οι άθλοι του και συνεχίζει να γράφει ιστορία.  Η φετινή νέα επιτυχία του, με την πρόκρισή του στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ σκαρφάλωσε ακόμα πιο ψηλά στο ranking της ΟΥΕΦΑ και φιγουράρει στην 50η θέση στην 10ετή κατάταξη της διεθνούς Ομοσπονδίας (από την 52η θέση που βρισκόταν), με 58.500 βαθμούς. Και φυσικά έπεται και συνέχεια.

Αυτή είναι η καλύτερη θέση που είχαν ποτέ οι γαλαζοκίτρινοι, όταν άρχισαν να σκαρφαλώνουν στη διεθνή κατάταξη, τη σεζόν 2011-2012, όταν βρέθηκαν από την 190η θέση στην 62η της (πενταετούς) κατάταξης της ΟΥΕΦΑ. Ο Θρύλος, λοιπόν έκανε ένα ακόμα διεθνές άλμα, το οποίο βέβαια αποτελεί προϊόν (και) των φετινών του αποτελεσμάτων σε σχέση με τα όσα πέτυχε την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη. Τεράστια η σημασία και το μέγεθος της επιτυχίας των πρωταθλητών, αφού μια ματιά να ρίξει κάποιος στη σχετική κατάταξη και μπροστά από ποιες και πόσες ομάδες (και χώρες) βρίσκεται, θα αντιληφθεί το μέγεθος της επιτυχίας τους. Ομάδες που έχουν τακτική συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ομάδες, όχι όποιες κι όποιες.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Oι «χειμερινές» μετεγγραφές που χάρισαν τίτλους

Οι άθλοι του Θρύλου ολοένα και μεγαλώνουν και μαζί μεγαλώνει και ο θρύλος του! Ο ΑΠΟΕΛ έχει πλέον καθιερωθεί στον ευρωπαϊκό χώρο και όλοι μιλούν με σεβασμό και με τα καλύτερα λόγια  απ’ όποια χώρα και όποιας αξίας και επιπέδου (ομάδα) κι αν πρόκειται. Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τη θέση του, από τον ελλαδικό χώρο, μόνο ο Ολυμπιακός Πειραιώς βρίσκεται πιο ψηλά – τόσο στην πενταετή κατάταξη, όσο και στη δεκαετή – από τον ΑΠΟΕΛ.  Μιας και ο λόγος όμως για την πενταετή κατάταξη της ΟΥΕΦΑ (2015 – 2020) και εκεί ο ΑΠΟΕΛ αναρριχήθηκε από την 59η θέση στην οποία βρισκόταν πέρσι και έφτασε στην 56η, μαζί με άλλες τρεις ομάδες (Αταλάντα, Μπριζ και Σλάβια Πράγας).

Άλλη μια χρυσή σελίδα στην απαστράπτουσα ιστορία των γαλαζοκίτρινων της τελευταίας δεκαετίας και φυσικά του δίνεται η δυνατότητα να σκαρφαλώσει ακόμα πιο ψηλά, ανάλογα και με τα αποτελέσματα που θα έχει με τη Βασιλεία στη φάση των «32».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ