aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Θρύλος οριοθετεί την πορεία του

ΑΠΟΕΛ: Ο Θρύλος οριοθετεί την πορεία του

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ θα κυνηγήσει απόψε την πρώτη του νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ μέσα στο σχεδόν κατάμεστο από Αζέρους οπαδούς «Τόφικ Μπαχράμοφ» (19:55 / Cytavision1) . Το έργο του απέναντι στην Καραμπάχ μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά, μετά το κάκιστο αποτέλεσμα με την Ντουντελάνζ (3-4) και τη χαμένη μάχη στην Ανδαλουσία απέναντι στη Σεβίλλη (0-1), δεν έχει περιθώρια για νέα ήττα καθώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως καταδικαστική.

Οι πρωταθλητές μας παρουσιάζονται έτοιμοι και, συνάμα, αποφασισμένοι για τη μεγάλη πρόκληση. Και την υπέρβαση. Σε τέτοια ματς απαιτείται υπομονή, ψυχή και πρωτίστως πίστη. Ξέρουν τι θα συναντήσουν, αποδεικνύοντας πλειστάκις πως στην καλή τους μέρα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν. Εξάλλου, προ δύο μηνών «πάτησαν» την ίδια ομάδα μέσα στο «σπίτι» της, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι ανάλογο θα προσπαθήσουν να πράξουν και τώρα.

Ο ΑΠΟΕΛ οφείλει να σταθεί αντάξιος του ονόματός του και της ιστορίας του, παρά τις μη ικανοποιητικές εμφανίσεις των προηγούμενων εβδομάδων. Στην αποψινή μάχη επιβάλλεται να «μιλήσει» στον αγωνιστικό χώρο και να καθορίσει τι έχει ως στόχο να παρουσιάσει στα επόμενα ματς και ποιος ο λόγος ύπαρξής του στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Ο ρόλος του «κομπάρσου» στον όμιλο δεν του ταιριάζει, οπότε οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις απέναντι στην Καραμπάχ που οριοθέτησε τον ίδιο στόχο. Δηλαδή, την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης που βγάζει στους «32» της διοργάνωσης.

Ο Τόμας Ντολ έχει αποφασίσει σχεδόν τα πάντα ενόψει του μεγάλου αγώνα. Έχει καταλήξει στον σχηματισμό, το αγωνιστικό πλάνο, την τακτική που θα ακολουθήσει, αλλά και στους 11 της αρχικής σύνθεσης. Ο Βιντ Μπέλετς θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, ο Γιώργος Μερκής ξεκουράστηκε και θα επιστρέψει και μαζί με τους Βούγιαντιν Σάβιτς, Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς, Νικόλα Ιωάννου θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τους επιθετικούς της Καραμπάχ μακριά από την περιοχή τους.

Ο Γερμανός κόουτς μάλλον θα ακολουθήσει τον σχηματισμό 4-3-3 και ετοιμάζει 11άδα με τους τρεις εν δυνάμει βασικούς μέσους του: Ούρος Μάτιτς, Σάββας Γκέντσογλου, Λούκας Σόουζα. Στα άκρα αναμένεται πως θα πάρουν θέση μάχης οι Ρομάν Μπέζιακ και Μούσα Αλ Τάαμαρι. Ο πρώτος επιστρέφει «φρέσκος» ενώ ο δεύτερος, παρά την κάμψη στην απόδοση, αποτελεί υπερπολύτιμο εργαλείο. Τέλος, ο Αντρίγια Πάβλοβιτς θα είναι βασικός στη μάχη με τους Αζέρους. Μάλιστα, αυτό εξηγεί και την απόφαση του Τόμας Ντολ να ξεκινήσει τον Λίνους Χαλένιους κόντρα στη Δόξα. Εάν θα αλλάξει κάτι, θα φανεί, με τους Αντόνιο Γιάκολιτς, Ζοαοζίνιο και Άλεφ ντος Σάντος να είναι πανέτοιμοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ