aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Θρύλος έτοιμος να ανοίξει πανιά!

ΑΠΟΕΛ: Ο Θρύλος έτοιμος να ανοίξει πανιά!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ σηκώνουν άγκυρα, ανοίγουν πανιά και βάζουν μπρος ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις πολλές προκλήσεις που τους περιμένουν στην αγωνιστική περίοδο 2018-19, φτάνοντας με ομοψυχία στην πολυπόθητη Ιθάκη.

Οι ποδοσφαιριστές, ένα μήνα μετά το τελευταίο παιχνίδι στη λήξασα σεζόν απέναντι στην Ανόρθωση (12 Μαΐου, 2-1) θα βρεθούν στο πλήρως ανακαινισμένο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», πιάνοντας στις 18:30 εκ νέου δουλειά προκειμένου να προετοιμαστούν καταλλήλως ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα για τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (10 ή 11 Ιουλίου). Οι στόχοι, προφανώς, δεν αλλάζουν. Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να πετύχει τους ευρωπαϊκούς στόχους και ταυτόχρονα να κατακτήσει το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η «εικόνα» θα είναι πάντως διαφορετική σε σχέση με την τελευταία προπόνηση της περσινής σεζόν αφού προέκυψαν αρκετές προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό. «Κομμάτι» του ρόστερ αποτελεί ο 22χρονος Βάντερσον ντε Ζεσούς Μάρτινς ή εν συντομία Κάζου, ο οποίος είναι Βραζιλιάνος και αγωνίζεται ως αριστερός μπακ. Αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από τη Σάντος. Ο 21χρονος Λέο Νατέλ θα ενισχύσει με τη σειρά του την προσπάθεια των γαλαζοκιτρίνων. Είναι κι αυτός Βραζιλιάνος, παίζει στη μεσοεπιθετική γραμμή και θα αγωνίζεται ως δανεικός για μία σεζόν από τη Σάο Πάολο. Δύο παίκτες που αποτελούν «προϊόν» των συμφωνιών συνεργασίας με συλλόγους από τη χώρα του καφέ.

Ο 30χρονος Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός Γιόχαν Ταβάρες θα είναι επίσης νέο πρόσωπο, όπως και ο Κύπριος πλάγιος επιθετικός Άλεξ Κωνσταντίνου, ο οποίος επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ για να αποδείξει την αξία του. Την πρωταθλήτρια ομάδα θα ενισχύσει στη νέα σεζόν και ο 21χρονος Ιορδανός μεσοεπιθετικός Μούσα Αλ-Τάαμαρι που θα είναι «παρών» στη σημερινή πρώτη προπόνηση, αλλά και ο 18χρονος Ανδρέας Κατσαντώνης. Υπάρχει συμφωνία με τη Δόξα για την απόκτηση του στόπερ Στέφανου Μουχτάρη (τέσσερα χρόνια), ο οποίος όμως θα αγωνιστεί στην ομάδα της Κατωκοπιάς και στη νέα σεζόν ως δανεικός.

Οι Στάθης Αλωνεύτης, Νούνο Μοράις και Ανδρέας Παρασκευά ανανέωσαν το συμβόλαιό τους το οποίο είχε εκπνεύσει τον προηγούμενο μήνα, οπότε θα συνδράμουν με τη σειρά τους προς την ευόδωση των στόχων. Επέστρεψαν μετά τον περσινό δανεισμό τους οι Ραφαέλ Ρόμο και Κωστάκης Αρτυματάς. Αντιθέτως, αποτελούν παρελθόν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Αναφερόμαστε στους Ναουθέτ Πέρεθ, Ιγκόρ ντε Καμάργκο, Ρομπέρτο Λάγο, Αγουστίν Φαρίας και Ραούλ Γουδίνιο.

Διαβάστε επίσης: Τηλεφώνημα ΑΠΟΕΛ για Κούσουλο (τι ισχύει)

Από τη σημερινή προπόνηση, υπενθυμίζουμε, θα απουσιάζουν οι διεθνείς Ρόλαντ Σάλαϊ, Γκάγιας Ζαχίντ, Ντένις Πολιάκοφ.

Την επόμενη Δευτέρα, υπενθυμίζουμε, ότι οι πρωταθλητές αναχωρούν για Πολωνία. Εκεί θα διανύσουν το βασικό στάδιο προετοιμασίας, δίνοντας και τρία φιλικά παιχνίδια. Απέναντι στην Αρκα Γκντίνια (22/6), στη Λέχια Γκντανσκ (25/6) και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (28/6).

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: Ο Βιέιρα, ο Παναθηναϊκός και οι €450.000

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ