aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Θρύλος έχει… σφυγμό!

ΑΠΟΕΛ: Ο Θρύλος έχει… σφυγμό!

TOY AΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στο ζητούμενο απέναντι στον Απόλλωνα μέσω ψυχωμένης αντίδρασης, δίνοντας συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις που είχαν προηγηθεί. Αποτύπωσε «ταυτότητα», έδειξε χαρακτήρα και ότι μπορεί να γυρίσει σελίδα, προχωρώντας σε συγκεκριμένο μονοπάτι. Φωνάζει πως έχει σφυγμό και αναδιπλώνεται. Η πρόκριση στην προημιτελική φάση απέδειξε πως έχει τα φόντα αφενός να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω κυπέλλου και αφετέρου να αναζητήσει την αναρρίχηση στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, με δεδομένο το γεγονός πως μέχρι το φινάλε θα δώσει άλλες 17 αναμετρήσεις. Μέχρι τότε, προφανώς, πολλά μπορούν να συμβούν…

Το μόνο σίγουρο είναι πως επί της παρούσης οι αριθμοί είναι ακριβείς όσον αφορά στην επιρροή του Σάββα Πουρσαϊτίδη στη βελτίωση του συνόλου. Ο ΑΠΟΕΛ πορεύεται στους ρυθμούς και στα «θέλω» του νέου προπονητή του, με το λίφτινγκ φυσιογνωμίας και αγωνιστικής ταυτότητας να μην περιλαμβάνει νέα «υλικά», αλλά την επαναδιαμόρφωση των υπαρχόντων. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Αξιολόγησε τους ποδοσφαιριστές σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, παρουσιάζοντας δεμένο και λειτουργικό σύνολο, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται κι η ποιότητα συγκεκριμένων μονάδων.

Στα τελευταία παιχνίδια έχουν μεταμορφωθεί προς το καλύτερο μια σειρά ποδοσφαιριστών που είτε είχαμε ξεχάσει πως είναι καλοί είτε δεν το γνωρίζαμε καν. Όπως είναι ο Εφραίμ, ο Ζαχίντ, ο Μπεν Σαχάρ, ο Λουντεμό, ο Ουζόχο, ο Σατσιάς. Ο πρώτος, μάλιστα, μοιάζει με εσωτερική μετεγγραφή καθώς πάει καιρός να βοηθήσει τους γαλαζοκίτρινους, δεχόμενος έντονη κριτική.

Αμφισβήτησης δεν επιδέχεται φυσικά και ο πιο ορθολογικός τρόπος ανάπτυξης. Ο αφελής και άναρχος ΑΠΟΕΛ, που δεν είχε ούτε τον χαρακτήρα ούτε τη σιγουριά και, τελικά, ούτε τη δυνατότητα να παραγάγει αρκετές ευκαιρίες, αίφνης σε 4 ματς πέτυχε 9 τέρματα και μπορούσε για πολύ περισσότερα. Ο Πουρσαϊτίδης έχει κατορθώσει να βάλει στο… σακούλι 7 βαθμούς στο διάστημα που ηγείται της ομάδας, τη στιγμή που προηγουμένως και σε 16 ματς είχε προσθέσει 16. Ο Ελλαδίτης έχει δώσει στον ΑΠΟΕΛ σφυγμό, αγωνιστικό πλάνο και, κυρίως, τη χαμένη σιγουριά του.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων/ΑΠΟΕΛ: Τα πήρε και έφυγε ο Αγκίρε ανακοινώνοντας τη μετεγγραφή

Με όλα αυτά, ασφαλώς, ο ΑΠΟΕΛ δεν σημαίνει πως έγινε σπουδαία ομάδα. Το σημαντικό, όμως, είναι πως δεν θυμίζει το ασύνδετο και άψυχο σύνολο των προηγούμενων μηνών, ανοίγοντας τους ορίζοντες προοπτικής ώστε να μην πάει «στράφι» η σεζόν.  Είναι σημαντικό ότι έρχονται ενισχύσεις μέσω των μετεγγραφών με δύο ακόμα παίκτες. Εάν οι Τζακ Μπερν και Τζο Γκάρνερ μπουν δυναμικά στην… εξίσωση, τότε ο ΑΠΟΕΛ θα έχει μεγαλύτερες βλέψεις. Επίσης, ο Πάουλο Βινίσιους έρχεται για να δώσει επιπρόσθετη επιλογή στο κέντρο της άμυνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ