aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Σαρφό στην αφετηρία εκκίνησης

ΑΠΟΕΛ: Ο Σαρφό στην αφετηρία εκκίνησης

Την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του (σε όλες τις διοργανώσεις) και ένατη στα τελευταία δέκα παιχνίδια θα επιδιώξει ο ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι της Δευτέρας (14/2, 20:15) με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να βάλουν τέλος στην αρνητική παράδοση που τους θέλει να μην κερδίζουν τους Λαρνακείς στις τελευταίες 13 (!) «μονομαχίες» σε όλες τις διοργανώσεις. Αριθμό τεράστιος για μια ομάδα του βεληνεκούς του ΑΠΟΕΛ.

Τελευταία νίκη των γαλαζοκιτρίνων επί των κιτρινοπράσινων καταγράφηκε στις 22 Απριλίου 2018. Πάει σχεδόν μια τετραετία από τότε που η ομάδα της πρωτεύουσας κέρδισε τους Λαρνακείς. Άλλο ένα κίνητρο για τον Σωφρόνη Αυγουστή και τους ποδοσφαιριστές του, αν και το δέλεαρ να προσπεράσουν την ΑΕΚ στη βαθμολογία φτάνει και περισσεύει.

Εφόσον ο ΑΠΟΕΛ φθάσει σε διψήφιο αριθμό νικών στο πρωτάθλημα στον αγώνα της Δευτέρας, θα φτάσει τους 36 βαθμούς, όσους έχει η δεύτερη ΑΕΚ, όμως θα υπερτερεί στην ισοβαθμία. Επομένως θα κάνει νέο άλμα δύο θέσεων και θα περιμένει το παιχνίδι της Τετάρτης (16/2) ανάμεσα στον Άρη και την Ομόνοια.

Είναι δεδομένο πως ο Σωφρόνης Αυγουστή θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην ΠΑΕΕΚ. Αυξημένες πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού για πρώτη φορά έχει ο Κίνγκσλεί Σαρφό, η παρουσία του οποίου στην εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΛ ήταν καταλυτική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ