aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Σαχάρ των 1.500.000 ευρώ και των 136 γκολ σε 478 αγώνες

ΑΠΟΕΛ: Ο Σαχάρ των 1.500.000 ευρώ και των 136 γκολ σε 478 αγώνες

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Ισραηλινός φορ Μπεν Σαχάρ (δεξιά στη φωτό), στον οποίο ο ΑΠΟΕΛ υπέβαλε πρόταση -όπως αποκαλύψαμε στον Active και στο «Goal»- και υπάρχει αισιοδοξία πως θα ντυθεί στα χρώματα του θρύλου της Λευκωσίας, δεν είναι κανένας τυχαίος παίκτης.

Καταρχάς, αν οριστικοποιηθεί η απόκτησή του από τον ΑΠΟΕΛ φεύγει από το Ισραήλ με 38 συμμετοχές και 16 τέρματα στη φετινή σεζόν, στις εγχώριες διοργανώσεις της γειτονικής μας χώρας (33/13 πρωτάθλημα και 5/3 στο κύπελλο). Μάλιστα βοήθησε την Μακάμπι Μπερ Σίβα να κατακτήσει τίτλο (κύπελλο) μετά από 23 χρόνια ξηρασίας.

Ο 30χρονος διεθνής Ισραηλινός άσος, αν έρθει στην Κύπρο, θα είναι ο 13ος διαφορετικός σταθμός στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο και ο 11ος εκτός της πατρίδας του.

Διαβάστε επίσης: Πρόταση του ΑΠΟΕΛ στον Μπεν Σαχάρ

Πάμε τώρα στους λόγους, τους οποίους οδήγησαν τον Μαρίνο Ουζουνίδη να επιλέξει τον εν λόγω παίκτη για τη «γραμμή κρούσης» του ΑΠΟΕΛ και τη διοίκηση να του υποβάλει πρόταση. Ποιοι είναι αυτοί; 478 και 136. Αριθμοί που αντιστοιχούν στις συμμετοχές και τα τέρματά του σε όλες τις διοργανώσεις. Πρωτάθλημα και κύπελλο Ισραήλ, Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, Εθνική Ισραήλ. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Κατέγραψε 339 συνολικά συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 49 στο κύπελλο, 45 ευρωπαϊκές σε συλλογικό επίπεδο και 45 σε εθνικό επίπεδο με τη φανέλα της πατρίδας του.

Διαβάστε επίσης: Αγοράζει Ουζόχο, η (μεγάλη) διάρκεια του συμβολαίου του

Από εκεί και πέρα, δαπανήθηκε ένα ποσό που αγγίζει και με τα μπόνους ξεπερνάει το 1.500.000 ευρώ, για τις δύο επί πληρωμή μετεγγραφές στην καριέρα του. 500.000 πλήρωσε η Τσέλσι στην Χάποελ Τελ Αβίβ τον Ιούλιο του 2006 για να τον αποκτήσει, ενώ 1.000.000 ξόδεψε η Εσπανιόλ για να τον κάνει δικό της από την ομάδα του Ρομάν Αμπράμοβιτς τον Ιούλιο του 2009.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ Vs Ομόνοια στην προσπάθεια απόκτησης του Σαχάρ, λένε στο Ισραήλ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ