aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Πουρσαϊτίδης είπε τη μισή αλήθεια

ΑΠΟΕΛ: Ο Πουρσαϊτίδης είπε τη μισή αλήθεια

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στην έλλειψη ποιότητας και στο… θέμα στο γκολ, απέδωσε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης την πτωτική πορεία του ΑΠΟΕΛ στην τρέχουσα σεζόν. Ίσως και να μη βρεθεί κάποιος να διαφωνήσει με τη δήλωση του προπονητή των γαλαζοκιτρίνων, μετά το 0-1 από την Πάφος FC, όταν επικαλείται ζήτημα ποδοσφαιριστών κλάσης, ειδικά στη γραμμή κρούσης. Ωστόσο, ο Ελλαδίτης είπε τη μισή αλήθεια σήμερα.

Το άλλο 50% αφορά στο φυσιολογικό ψυχολογικό άδειασμα της ομάδας του μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά κυπέλλου από την Ανόρθωση. Διότι ήταν με το ίδιο ρόστερ που ήρθε το αήττητο οκτώ παιχνιδιών με 6-2, που περιλάμβανε την πρόκριση εις βάρος της Ομόνοιας. Αποτελέσματα για τα οποία δικαίως πήρε τα εύσημα ο Πουρσαϊτίδης, αφού βοήθησε ώστε να αλλάξει άρδην προς το καλύτερο ο ΑΠΟΕΛ, σε σχέση με πώς ήταν όταν τον προσέλαβε η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη.

Το έργο του, όμως, αμέσως μετά την αποτυχία απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία» έγινε βουνό. Διότι η ισχυρότερη κινητήριος δύναμη από την ημέρα που ανέλαβε αυτή την κακοσχεδιασμένη-κακοδουλεμένη ομάδα, ήταν η σωτηρία της σεζόν με την κατάκτηση του κυπέλλου. Δίχως αυτήν είναι σαν να έσβησε η μηχανή σε ανηφόρα και ο ίδιος απλώς σπρώχνει το αυτοκίνητο μπας και καταφέρει να φτάσει τελικά στο τέρμα της διαδρομής. Θα φτάσει, αλλά αργά και βασανιστικά.

Ωστόσο, είναι δουλειά του να βρει τον τρόπο και να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές, ώστε να βρουν τα κίνητρα και να αγωνιστούν στο μάξιμουν των δυνατοτήτων τους στη συνέχεια, τιμώντας έτσι τη βαριά φανέλα που φορούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ