aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο πεισματάρης Αυγουστή που δεν φοβάται τα ρίσκα

ΑΠΟΕΛ: Ο πεισματάρης Αυγουστή που δεν φοβάται τα ρίσκα

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σωφρόνης Αυγουστή, σε τρία παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας, δοκίμασε τα πάντα. Δηλαδή, σχηματισμό με τετράδα και τριάδα στην άμυνα, ποδοσφαιριστές σε διαφορετικό ρόλο απ’ ό,τι τους έχουμε συνηθίσει, αλλά και εσωτερικές αλλαγές κατά τη διάρκεια των 90λεπτων, σε μία προσπάθεια να δώσει νέα πνοή στο σύνολο.

Γενικώς, πρόκειται για κόουτς που δεν φοβάται να πάρει ρίσκα, ανακατεύει την τράπουλα και, κυρίως, δεν συμβιβάζεται με μετριότητες. Κάτι που κατέστησε σαφές στους ποδοσφαιριστές, εξάλλου, μετά την ήττα από τον Απόλλωνα.

Έχει πολλά που πρέπει να διορθωθούν, κάτι που επαναλαμβάνει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους παράγοντες στην ομάδα και προς αυτήν την κατεύθυνση κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τα καταφέρει. Το μόνο σίγουρο επί της παρούσης είναι ότι ο πεισματάρης Αυγουστή άρχισε να φτιάχνει οικογενειακό κλίμα στις προπονήσεις, ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση των παικτών, κάτι που φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο τόσο από τον τρόπο που αγωνίζονται όσο και από την αντίδραση στους πανηγυρισμούς.

Ξέχωρα από την ευδιάκριτη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, αντιλαμβάνεται πως ο ΑΠΟΕΛ έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να αποδώσει το ποδόσφαιρο που διδάσκει καθημερινώς στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Γνωρίζει τις αδυναμίες, όπως γνωρίζει και τα πλεονεκτήματα του συνόλου. Στα τελευταία ενεργεί με τέτοιο ώστε να υπερκαλύψουν τα όποια κενά και η ομάδα να τεθεί σε τροχιά επίτευξης στόχων. Για παράδειγμα, η επιλογή για τριάδα στην άμυνα και σε ρόλο φουλ-μπακ των Θεοδώρου-Σαμπάλα μόνο τυχαία δεν έγινε. Όπως και η μετατόπιση του Νατέλ στην κορυφή, ενώ στο πρόσφατο παιχνίδι Κυπέλλου είδαμε τον Εντονγκαλά να κινείται πολύ πιο ουσιαστικά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας έναν πιο ελεύθερο ρόλο στη γραμμή κρούσης.

Ο Αυγουστή, εν κατακλείδι, προσπαθεί να λύσει τον γρίφο του φετινού ΑΠΟΕΛ και με βάση τουλάχιστον την απόδοση, όλα συνηγορούν πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Το ποδόσφαιρο ωστόσο είναι αποτέλεσμα, επομένως η πρώτη νίκη στο τρέχον πρωτάθλημα αποτελεί αδήριτη ανάγκη στο αυριανό ματς με την ΠΑΕΕΚ.

Οποιαδήποτε άλλο σκορ θα αποτελέσει πισωγύρισμα μετά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Το έργο του ΑΠΟΕΛ δεν αναμένεται εύκολο στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής καθώς η ομάδα της Κερύνειας έδειξε πως θα είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια. Κάτι που αντιλαμβάνεται ο Αυγουστή και οι συνεργάτες του, οι οποίοι δίνουν σήμερα τις τελευταίες εντολές στους παίκτες, καταλήγοντας σε αυτούς που θα απαρτίζουν την αποστολή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ