aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Ο Ουζουνίδης στήνει ξανά το παζλ

AΠΟΕΛ: Ο Ουζουνίδης στήνει ξανά το παζλ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Προστέθηκαν στην καρδιά της μεσαίας γραμμής οι Ανουάρ Τουχαμί, Κάρλος Ντίας και στην άμυνα οι Εμίλιο Ενσούε, Αρτούρ Ζορζ, Αντρέ Ζεράλδες. Με αυτά και με αυτά, πέντε νέοι ποδοσφαιριστές ενσωματώθηκαν στο σύνολο, αριθμός αρκούντως ικανός για να δώσει μία παντελώς διαφορετική προοπτική και προφανώς, καλύτερη αγωνιστική εικόνα στη μεσοαμυντική γραμμή σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν.

Αποκτήθηκε προσφάτως και ο πλάγιος φορ Ομέρ Ατζίλι, σύντομα θα ντυθεί στα χρώματα του ΑΠΟΕΛ και ο Άντχε Νούχιου την ίδια ώρα που εκμεταλλεύτηκαν τη διακοπή οι Μπεν Σαχάρ και Ντιμερσί Εντονγκαλά ώστε να είναι καθόλα πανέτοιμοι με την επανέναρξη των υποχρεώσεων σε Κύπρο και Ευρώπη. Σχεδόν μία 11άδα παικτών, δηλαδή.

Το λίφτινγκ που επιχειρήθηκε στο ρόστερ, είχε εν ολίγοις και συνέχεια κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τη διοίκηση να κλείνει (με προσθήκες) τις… τρύπες που εντοπίστηκαν στα τρία επίσημα παιχνίδια. Γιατί, αγωνιστικές αρρυθμίες και μάλιστα έντονες εκδήλωσε το σύνολο και στις τρεις γραμμές, προκαλώντας προβληματισμό.

Το θέμα από εδώ και πέρα είναι η ομάδα να έχει την απαιτούμενη ομοιογένεια. Δεν είναι και το ευκολότερο οι 15 καλοκαιρινές μετεγγραφές (συνιστούν ρεκόρ κατά τη δεύτερη θητεία του Πρόδρομου Πετρίδη) να ταιριάξουν με τους αυτούς που συνεχίζουν από την περσινή σεζόν και μάλιστα, χωρίς να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος. Πρόκειται για ομολογουμένως βαρυσήμαντο στοίχημα, καθιστώντας  την πρόκληση για τον Μαρίνο Ουζουνίδη πολύ μεγάλη. Από τον βαθμό αφομοίωσης της τακτικής και πρωτίστως συνοχής του συνόλου, θα κριθεί κατά πόσον θα στεφθεί με επιτυχία η τρέχουσα σεζόν.

Ο Ελλαδίτης προπονητής, ασφαλώς, δεν είναι χθεσινός. Με την ενσωμάτωση στις προπονήσεις όλων των νεοφερμένων, έδωσε το σύνθημα της σκληρής δουλειάς, προσδοκώντας πως η ομάδα θα παρουσιάσει παντελώς διαφορετική εικόνα στο ντέρμπι του Σαββάτου με την ΑΕΛ (18:30, ΓΣΠ). Εκτός πλάνου είναι ο Γένσεν (θλάση α΄βαθμού) ενώ η συμμετοχή των Εφραίμ, Μερκή (φλεγμονή στο γαστροκνήμιο) θα ξεκαθαρίζει σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ