aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Ουζόχο, ο Μιχαήλ και… ο άλλος κίπερ

ΑΠΟΕΛ: Ο Ουζόχο, ο Μιχαήλ και… ο άλλος κίπερ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αν οι ομάδες όντως αρχίζουν από τον τερματοφύλακά τους, δεν είναι παράξενο που στην τρέχουσα σεζόν ο ΑΠΟΕΛ… δεν είχε αρχή και τέλος. Εξ ου άλλωστε και τα ρεπορτάζ φέρουν τον Μιγκέλ Σίλβα υποψήφιο για αποχώρηση, αφού δεν «γέμισε» ποτέ την εστία του. Όσο για τον Φρανσίς Ουζόχο, η επιστροφή του μετά από μακροχρόνια απουσία απέδειξε πως οι γαλαζοκίτρινοι λανθασμένα πόνταραν πολλά σ’ αυτόν για φέτος.

Αν και με την εμπειρία του και την κλάση του απέδειξε πως δικαίως εκτόπισε τον Πορτογάλο για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, σε κάποια παιχνίδια απογοήτευσε. Με κυριότερο τον επαναληπτικό με την Ανόρθωση στα ημιτελικά, που… ό,τι πήγε μέσα έγινε γκολ (1-3).

Ο διεθνής Νιγηριανός κίπερ, όμως, έχει συμβόλαιο έως το 2023 και οι πρωτευουσιάνοι πιστεύουν πως η επένδυσή τους θα τους δικαιώσει. Έχοντας αγωνιστεί ήδη περίπου μισή σεζόν και συμμετέχοντας στην προετοιμασία του ερχόμενου καλοκαιριού από την αρχή, οι πιθανότητες να μετατραπεί σε τερματοφύλακα-κέρβερο θα είναι αυξημένες την επόμενη περίοδο.

Όσο για το ποιος θα επωμιστεί τον ρόλο του δεύτερου κίπερ; Ένα ενδεχόμενο είναι να μην παραχωρηθεί δανεικός ξανά ο Νεόφυτος Μιχαήλ, ο οποίος διανύει καλή σεζόν με τον Ολυμπιακό. Σε περίπτωση που τελικά όντως πλαισιώσει τον Ουζόχο μάλιστα αυτομάτως θα ελευθερωθεί θέση στον κατάλογο Α. Σε διαφορετικό ενδεχόμενο, όμως, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης και οι συνεργάτες του θα βγουν στο ψάξιμο άλλου πορτιέρε.

Πέρα από τον σχεδιασμό, ο Ελλαδίτης προπονητής έχει στο μυαλό και την προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ για το επόμενο ματς. Το παιχνίδι με την Πάφος FC στο ΓΣΠ είναι ορισμένο για την ερχόμενη Τετάρτη (5/5) και ο κόουτς της ομάδας της Λευκωσίας περιμένει καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά σε σχέση με το 0-2 από τον Ερμή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ