aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Ο όρκος, οι ποινικές ευθύνες και το πρωτόκολλο μετεγγραφών

AΠΟΕΛ: Ο όρκος, οι ποινικές ευθύνες και το πρωτόκολλο μετεγγραφών

Μελέτη βιωσιμότητας με ορίζοντα πέντε έτη με τρία πιθανά σενάρια αλλά και εισηγήσεις για καταστατικές αλλαγές που αφορούν κυρίως θέματα εταιρικής διακυβέρνησης που θα προταθούν προς ψήφιση στην επόμενη Γενική Συνέλευση του ΑΠΟΕΛ παρουσιάζει ο Γιάννης Δημητρίου.

Στην επιστολή του προς τα διοικητικά συμβούλια Εταιρείας και Σωματείου για τα οικονομικά δεδομένα του ποδοσφαιρικού τμήματος ο κ. Δημητρίου σημειώνει ότι οι οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 24,232,886 ευρώ και παρουσιάζει μελέτη βιωσιμότητας με τρία σενάρια. Το πρώτο προνοεί την αποτυχία συμμετοχής σε ευρωπαϊκούς ομίλους, το δεύτερο συμμετοχή της ομάδας σε ευρωπαϊκούς ομίλους και το τρίτο συμμετοχή κάθε άλλο έτος (δείτε εδώ το πλάνο).

Μάλιστα, σημειώνει πως «κατά τη διάρκεια ανάληψης καθηκόντων τα μέλη του ΔΣ στην παρουσία της Γενικής συνέλευσης θα πρέπει να υπογράφουν συγκεκριμένο έντυπο / όρκο πιστής εφαρμογής των κανονισμών και να αναλαμβάνουν προσωπική ευθύνη για πιθανή απόκλιση από τους κανόνες λόγω κακοδιαχείρισης και να αναγνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές αστικές και ποινικές ευθύνες».

Ο Γιάννης Δημητρίου προτείνει όπως εφαρμοστεί πρωτόκολλο μετεγγραφών και επιλογής ποδοσφαιριστών το οποίο θα εφαρμόζεται κατά γράμμα από την Επιτροπή προγραμματισμού αγωνιστικού, όπως αυτή θα απαρτίζεται δυνάμει του καταστατικού. Η εν λόγω Επιτροπή θα απαρτίζεται από τους: 1) μη εκτελεστικό μέλος – πρόεδρος, 2) εκτελεστικό μέλος – Διευθυντής ποδοσφαίρου και 3) εκτελεστικό μέλος – οικονομικός διευθυντή. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι οι αποφάσεις δεν θα λαμβάνονται από έναν, αλλά θα υπάρχει τριπλή επίβλεψη για την τήρηση του σχετικού πρωτοκόλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ