aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Οκριασβίλι έκανε... χαλάστρα στον Ζοάο Πέδρο

ΑΠΟΕΛ: Ο Οκριασβίλι έκανε… χαλάστρα στον Ζοάο Πέδρο

Έξι μήνες μετά την υποστολή σημαίας στο Κολόσσι με την αποχώρηση του Ζοάο Πέδρο, έπειτα από θητεία πέντε χρόνων η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ο Πορτογάλος μπακ – χαφ επιστρέφει στο κυπριακό ποδόσφαιρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε φυσικά η παρουσία του Σωφρόνη Αυγουστή στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής εκτιμά απεριόριστα τον Κύπριο προπονητή, ο οποίος όπου κάτσει και όπου σταθεί εξυμνεί τις ικανότητες, τον επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα του Ζοάο Πέδρο.

Αν και διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του κατέγραψε 14 συμμετοχές, όλες ως βασικός, με τη φανέλα της Ακαδέμικα στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας της Πορτογαλίας. Ο Αυγουστή είναι βέβαιος πως ο Πέδρο μπορεί άμεσα να βοηθήσει και μάλιστα αισθητά στη λειτουργία της ομάδας. Άλλωστε, αν και αμυντικός, ήταν από τους πιο καθοριστικούς ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα στην επιθετική λειτουργία της ομάδας με 106 ασίστ ή για να ακριβολογούμε συμμετοχή και τελική πάσα σε πολλά γκολ.

«Ο Ζοάο επέλεξε να αγωνίζεται με τον αριθμό 15», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο ΑΠΟΕΛ. Ο Πορτογάλος αναγκαστικά θα αποχωριστεί το αγαπημένο του «17» με το οποίο συνόδευσε την επιτυχημένη καριέρα του στον Απόλλωνα και κράτησε στην Ακαδέμικα. Ο αριθμός είναι κατειλημμένος από τον Τορνίκε Οκριασβίλι. O Γεωργιανός είχε το «11» στον πρώτο χρόνο της θητείας του στην Ανόρθωση και το «10» στη δεύτερη, όμως ερχόμενος στον ΑΠΟΕΛ πήρε το «17».

Στα αρχικά στάδια της καριέρας του στην Μπράγκα αγωνιζόμενος στη θέση του δεξιού εξτρέμ ο Πέδρο είχε φορέσει τον αριθμό «7», ενώ στην Μπελενένσες το «10».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ