aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: O Nούχιου στην «αναφορά»

ΑΠΟΕΛ: O Nούχιου στην «αναφορά»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Άντχε Νούχιου ανακοινώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου και 6 μόλις μέρες μετά, κατέγραψε τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά στον ΑΠΟΕΛ. Μπήκε, εν ολίγοις, με τη μία στα βαθιά. Αποτέλεσε την τρίτη αλλαγή του Μαρίνου Ουζουνίδη στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καϊσάρ.

Στην 20ή μέρα του τρέχοντος ημερολογιακού μήνα αγωνίσθηκε από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα στο «Τάσος Μάρκου» απέναντι στο Παραλίμνι, έχοντας συμμετοχή στο ένα από τα δύο τέρματα της ομάδας του. Και την περασμένη Πέμπτη, φόρτωσε άλλα 98 λεπτά στο σημαντικότατο ματς με τη Ζρίνσκι, ανοίγοντας λογαριασμό στο σκοράρισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ομέρ Ατζίλι, κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα. Το εν λόγω γκολ είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας, κάτι που προφανώς δεικνύει ότι αφενός ξέρει να εκμεταλλεύεται το εκτόπισμά του και αφετέρου να «εκτελεί» με το κεφάλι.

Ο 31χρονος Κοσοβάρος επιθετικός, προφανώς, έχει πάρα πολλά να αποδείξει στη συνέχεια. Παρά το γεγονός πως βλέπει τον κόσμο σχεδόν από 2 μέτρα (!), δεν είναι βαρύς. Τρέχει για να μαρκάρει από ψηλά τον αντίπαλο, κερδίζει εναέριες μονομαχίες και το σπουδαιότερο, σχεδόν σε κάθε επιθετική ενέργεια των συμπαικτών του βρίσκεται στην περιοχή για να δώσει στήριγμα. Επίσης, στην εκτέλεση στατικών φάσεων του αντιπάλου, παίρνει θέση στο «κουτί», μετρώντας κερδισμένες κεφαλιές.

Εκείνο που προκάλεσε ακόμα πιο θετική εντύπωση είναι η φιλοτιμία του. Αν και φάνηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια πως δεν είναι πανέτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης, το πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κυνήγησε μέχρι και χαμένες μπαλιές, κερδίζοντας τα εύσημα από τον προπονητή του.

Ολοκληρωμένη εικόνα για τον πανύψηλο Νούχιου, ασφαλώς, θα σχηματιστεί με την πάροδο του χρόνου. Όταν, δηλαδή, το δείγμα είναι μεγάλο και αρκούντως ικανοποιητικό για ασφαλή συμπεράσματα. Το γεγονός, όμως, ότι είχε καλή παρουσία μπαίνοντας στη μάχη με μηδενικό χρόνο προσαρμογής και πριν καλά-καλά γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες, αποτελεί ευχάριστη εξέλιξη για τον ΑΠΟΕΛ και κυρίως για τον προπονητή της ομάδας.

Η επιθετική γραμμή αποτέλεσε κατά λήξασα σεζόν την αχίλλειο πτέρνα των πρωτευουσιάνων και κρίθηκε ότι επιβαλλόταν η καλύτερη δυνατή στελέχωση με παίκτες που θα έκαναν τη διαφορά. Αποκτήθηκε αρχικά ο Μπεν Σαχάρ και πριν από δύο εβδομάδες ο Νούχιου. Παίκτες με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, οι οποίοι έχουν το αγωνιστικό υπόβαθρο για να δώσουν λύσεις. Πόσες και ποιες, αυτό θα το μάθουμε στην πορεία…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ