aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Νοέμβριος της κρίσης

ΑΠΟΕΛ: Ο Νοέμβριος της κρίσης

Το τέλος της 8ης αγωνιστικής θα βρει τον ΑΠΟΕΛ στην 6η ή την 7η θέση της βαθμολογίας (θα υποχωρήσει εάν η Πάφος FC κερδίσει την ΠΑΕΕΚ στο παιχνίδι της Δευτέρας) και στο -10 από την κορυφή της βαθμολογίας.

Το σερί δύο νικών των γαλαζοκιτρίνων σταμάτησε στο Μακάρειο απέναντι στη Δόξα, με την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας με τέρμα στο 85’. Πάντως, ο ΑΠΟΕΛ (το λιγότερο) δεν άξιζε να χάσει και είχε σαφώς καλύτερη απόδοση από το εκτός έδρας παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Άρη, παρόλο που έφυγε με το «διπλό» από το Τσίρειο.

Για τέταρτη φορά στη σεζόν η ομάδα της Λευκωσίας προηγήθηκε στο σκορ αλλά δεν μπόρεσε να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα, στοιχείο που θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα την τεχνική ηγεσία. Εμφανέστατη και η αδυναμία του ΑΠΟΕΛ να σκοράρει σε ροή αγώνα, με τα οκτώ από τα δέκα τέρματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο να επιτυγχάνονται από στατικές φάσεις.

Στο πρωτάθλημα, δύο φορές επωφελήθηκε ο Καρώ κατά τις προωθήσεις του στην αντίπαλη περιοχή. Μία με τον Απόλλωνα (1-2) και μία με τον Εθνικό (2-1). Άλλη μία, επίσης με τον Εθνικό, σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Οκριασβίλι. Τόσο το νικητήριο γκολ του Σόουζα επί του Άρη (1-0), όσο και τα δύο τέρματα (Σάβιτς και αυτογκολ Τιτζανί) στο Μακάρειο με τη Δόξα (2-2) προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ. Όσο για το κύπελλο, ο Σαμπάλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με επίσης απευθείας εκτέλεση φάση, στο 2-0 εις βάρος της Νέας Σαλαμίνας.

Είναι ενδεικτικός ο αριθμός της δύναμης των γαλαζοκιτρίνων όταν η μπάλα στηθεί κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Αυτή, όμως, είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη φανερώνει την αδυναμία του ΑΠΟΕΛ αναφορικά με το σκοράρισμα σε εν κινήσει παιχνίδι.

Ακολουθούν τρία παιχνίδι τεράστιου υψηλού βαθμού δυσκολίας, αν και επανειλημμένως φάνηκε πως κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος για καμία ομάδα. ΑΕΛ (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και Ομόνοια (ως τυπικά γηπεδούχος) είναι το αγωνιστικό καλεντάρι του ΑΠΟΕΛ μέσα στον Νοέμβριο και τα αποτελέσματα ενδεχομένως να αποδειχθούν καθοριστικά για το μέλλον των γαλαζοκιτρίνων στο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ