aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο μειωμένος πλην υψηλός προϋπολογισμός και τα δεδομένα με τον Σάβιτς

ΑΠΟΕΛ: Ο μειωμένος πλην υψηλός προϋπολογισμός και τα δεδομένα με τον Σάβιτς

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Έκαναν την αυτοκριτική τους, εντόπισαν τα λάθη και δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα ώστε να επιστρέψει στην κορυφή της πυραμίδας του ποδοσφαίρου μας. Οι παράγοντες του ΑΠΟΕΛ αναγνωρίζουν το γεγονός πως ο προϋπολογισμός της νέας σεζόν δεν μπορεί να είναι στα επίπεδα προηγούμενων ετών, ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα υπάρξει… αποξήλωσή του.

Θα είναι μειωμένος, αλλά όχι σε σημείο που να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για τη διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλήματος. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης θα έχει στη διάθεσή του ένα αρκούντως ικανοποιητικό ποσό για να προχωρήσει στο «χτίσιμο» ενός συνόλου που θα σφύζει από ποιότητα και θα έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες.

Επιπρόσθετο κίνητρο για να μην προκύψει σημαντικό «κούρεμα» στο μπάτζετ αποτελεί το γεγονός πως οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία θα εξασφαλίσουν αυτομάτως συμμετοχή στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2022-23. Επομένως, από τον ΑΠΟΕΛ θα κουνήσουν μαντίλι αρκετοί παίκτες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να προσφέρουν και θα ενισχυθεί η ομάδα εκεί που κρίνει απαραίτητο ο Ελλαδίτης προπονητής, με την πυξίδα να δείχνει προς τον τίτλο.

Από εκεί και πέρα, η διοίκηση αναγνωρίζει τα λάθη που έγιναν. Ένα εξ αυτών αφορούσε στους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονταν και συνέχισαν μέχρι τα μισά περίπου της λήξασας σεζόν. Οι Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς, Βούγιαντιν Σάβιτς, Κέβιν Λαφράνς και για ένα διάστημα ο Αντόνιο Γιάκολις πληρώνονταν χωρίς να αγωνίζονται και μοιραία επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο το ταμείο. Κάτι τέτοιο, όπως λένε, δεν πρόκειται να γίνει στη νέα σεζόν.

Ο Σάβιτς, για παράδειγμα, επιστρέφει μετά τον δανεισμό στην Ολίμπια Λουμπλιάνας. Ο Σέρβος αμυντικός εάν δεν βρει ομάδα που θα καλύψει ολόκληρο ή μεγάλο μέρος του συμβολαίου του, τότε θα μείνει στο ρόστερ και θα αποτελέσει μία εκ των επιλογών στο κέντρο της άμυνας.

Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα αποχωρήσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Μπεν Σαχάρ, με τον οποίο επήλθε συμφωνία για ολοκλήρωση της συνεργασίας. Την ίδια ώρα πήραν το «μήνυμα» οι Μιγκέλ Σίλβα, Αρτούρ Ζορζ, Άντχε Νούχιου και Κώστας Αποστολάκης, αναζητώντας τον νέο σταθμό στην καριέρα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ