aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Μαρκίνιος δεν σε στέλνει αεροδρόμιο, σε φέρνει στο γήπεδο

ΑΠΟΕΛ: Ο Μαρκίνιος δεν σε στέλνει αεροδρόμιο, σε φέρνει στο γήπεδο

Ο Μαρκίνιος δεν ήταν μετεγγραφή «αεροδρομίου» για τον ΑΠΟΕΛ. Το βιογραφικό του βλέπετε δεν γέμιζε το μάτι. Το μόνο που μπορούσε να δώσει ελπίδες ήταν ότι συνήθως βρισκόταν σε ομάδες Α’ Κατηγορίας της Βραζιλίας, σε πολύ υψηλό επίπεδο δηλαδή, δεν είχε πολλές ευκαιρίες και ίσως στην Κύπρο να ξεδίπλωνε το ταλέντο του.

Από ψες πάντως, κέρδισε πολλούς πόντους στην καρδιά των οπαδών της ομάδας του, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη της κόντρα στην Ανόρθωση (2-0), που ήταν η πρώτη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά από έξι σερί ήττες.

Ο 25χρονος εξτρέμ από τη «χώρα του καφέ» έδειξε δείγματα άρτιας τεχνικής κατάρτισης από τα πρώτα παιχνίδια του με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα. Ενέργειες από αυτές που αξίζει να πληρώσει κανείς εισιτήριο για να παρακολουθήσει διά ζώσης. Ήρθε έτοιμος από τη Βραζιλία και μπήκε αμέσως στην ομάδα, ενώ παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει όλο και πιο πολύ εντός κλίματος.

Το ότι έχει σκοράρει μάλιστα σε δύο ματς υψηλών εντάσεων, με Τζουργκάρντεν (2-3) και Ανόρθωση (2-0), είναι σίγουρα άλλο ένα συν γι’ αυτόν. Επίσης, με τα δύο τέρματά του χρειάζεται ακόμα ένα για να ισοφαρίσει ρεκόρ καριέρας σε μία σεζόν! Τόσο νωρίς, κάτι που φανερώνει ότι παίρνοντας τις ευκαιρίες που δεν είχε στην πατρίδα του, μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ το βιογραφικό του ενόψει της συνέχειας της καριέρας του.

Η καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος του ήταν με τη Σπορτ Ρεσίφε το 2020, όταν πέτυχε τρία τέρματα. Αν συνεχίσει λοιπόν να βλέπει δίχτυα όχι μόνο μπορεί το ισοφαρίσει και να το καταρρίψει, μα και να το συντρίψει!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ