aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Μακέντα μετανιώνει που δεν άκουσε τη συμβουλή του Φέργκιουσον

ΑΠΟΕΛ: Ο Μακέντα μετανιώνει που δεν άκουσε τη συμβουλή του Φέργκιουσον

Για την απόφαση του να αγωνιστεί δανεικός στη Σαμπντόρια την περίοδο που ανήκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Φεντερίκο Μακέντα δηλώνοντας μετανιωμένος για εκείνη την επιλογή του. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, οι προσδοκίες με τις οποίες μετακόμισε στην Ιταλία καθώς και το βάρος που του χρέωσε η νέα του ομάδα, ήταν αυτά που τον κατέστρεψαν.

Το πρόβλημα του ξεκίνησε όταν μετά από μία σεζόν με θετικό πρόσημο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν άκουσε την συμβουλή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και επέλεξε να μετακομίσει στην πατρίδα του.

«Η χρονιά μου προερχόταν από ένα καλό εξάμηνο με την Γιουνάιτεντ και ο Φέργκιουσον μου είπε να μην πάω στην Ιταλία. Με συμβούλευσε να φύγω δανεικός σε κάποια ομάδα της Αγγλίας, προκειμένου να μπορεί να με ελέγχει. Εγώ αυτό που σκέφτηκα ήταν πως : «Θα πάω εκεί, θα τα διαλύσω όλα και θα επιστρέψω πίσω», ανέφερε ο Ιταλός επιθετικός, τον οποίοι οι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ περιμένουν στην Κύπρο τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα για ολοκλήρωση της μετεγγραφής..

«Επέλεξα να γυρίσω πίσω στην χώρα μου, υπογράφοντας με την Σαμπντόρια. Αρνήθηκα κάθε άλλον προορισμό. Μόνο που ο Πατσίνι είχε πουληθεί και οι προσδοκίες του κόσμου σε ποιόν έπεσαν; Σε εμένα. Ένα παιδί που είχε έρθει από την Γιουνάιτεντ, αλλά δεν γνώριζε από ευθύνες. Δεν έχω δει ποτέ 19χρονο να σώζει μια εταιρεία. Η επιλογή της ομάδας ήταν λάθος και ο Σερ Άλεξ είχε δίκιο.

Μου άσκησαν πίεση και εγώ την αύξησα. Με χρέωσαν με προσδοκίες και με την σειρά μου τις έκανα πιο υψηλές. Με κοίταγαν και περίμεναν δύο γκολ ανά παιχνίδι, την στιγμή που εγώ ήθελα τρία. Αυτό που με έκανε δυνατό εξωτερικά, με κατέστρεφε εκ των έσω», δήλωσε κλείνοντας ο Μακέντα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ