aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Κυριακίδης «σφύριξε» εκλογές, ο Πετρίδης «παίζει» μπάλα

ΑΠΟΕΛ: Ο Κυριακίδης «σφύριξε» εκλογές, ο Πετρίδης «παίζει» μπάλα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Την ξεκάθαρη πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ έδειξε το τελευταίο διήμερο ο Θεόδωρος Κυριακίδης. Ο πρώην αντιπρόεδρος των γαλαζοκιτρίνων, επί θητείας Φοίβου Ερωτοκρίτου, μέσα σε 48 ώρες διέψευσε όσους πίστεψαν ότι ατόνησε το ενδιαφέρον του να αναλάβει την προεδρία του ποδοσφαιρικού τμήματος, στην Έκτακτη Εκλογική Συνέλευση η οποία κορωνοϊού επιτρέποντος θα διεξαχθεί μέσα στον Μάιο.

Ο Θεόδωρος Κυριακίδης την Κυριακή δημιούργησε προσωπικό λογαριασμό στο twitter, ώστε να επικοινωνεί, όπως ο ίδιος σημειώνει με τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. «Φίλες και φίλοι ΑΠΟΕΛίστες. Πρόθεση μου είναι η άμεση και ειλικρινής επικοινωνία με τον κόσμο της ομάδας μας. Αυτός είναι ο προσωπικός μου λογαριασμός, μέσω του οποίου θα επικοινωνώ μαζί σας», ήταν το μήνυμα του κ. Κυριακίδη.

Το πρωί της Τρίτης διέψευσε, έμμεσα, τον πρόεδρο του Σωματείου Γιώργο Γεωργίου ξεκαθαρίζοντας πως δεν επικοινώνησε κανείς μαζί του, ενώ απέκλεισε κάθε πιθανότητα ενδιάμεσης λύσης. Δηλαδή, κοινού συνδυασμού του ιδίου και του Πρόδρομου Πετρίδη. Στην ανάρτησή του ο Θεόδωρος Κυριακίδης παρέπεμψε στην εξαγγελία της υποψηφιότητάς του. «Διάβασα με έκπληξη τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του Σωματείου. Με εμένα προσωπικά δεν μίλησε κανένας, ούτε τέθηκε ποτέ θέμα ενδιάμεσης λύσης στο διοικητικό. Οι προθέσεις μου δόθηκαν ξεκάθαρα και με ειλικρίνεια στην εξαγγελία μου, το περιεχόμενο της οποίας μιλά από μόνο του», σημειώνει.

Διαβάστε επίσης: Πουρσαϊτίδης-Σαχάρ: Όχι την πρώτη, ούτε τη δεύτερη. Την ένατη!

Υπό αυτά τα δεδομένα η εκλογική «μάχη», για πρώτη φορά στα χρονικά της ποδοσφαιρικής εταιρείας του ΑΠΟΕΛ δεν θα αποφευχθεί. Ο Πρόδρομος Πετρίδης κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια πριν τους αγώνες κυπέλλου με την Ανόρθωση. Σε κάθε ευκαιρία τονίζει πως στόχος του είναι να παραμείνει προσηλωμένη η ομάδα στον στόχο της επίτευξης του κυπέλλου, ώστε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι πληροφορίες θέλουν τον Πρόδρομο Πετρίδη να επαναδιεκδικεί την προεδρία και να παίζει «μπάλα» προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα, όμως, περισσότερα επ’ αυτού θα τον απασχολήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στον ΑΠΟΕΛ είναι σε αναμονή και για το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου της εταιρείας από ελεγκτικό οίκο, υπό την επίβλεψη του Γιάννη Δημητρίου. Η οικονομική «τρύπα» είναι μεγάλη και κυμαίνεται στα 20.000.000 ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος του χρέους να αφορά υποχρεώσεις προς το Κράτος. Ανεξαρτήτως των διοικητικών εξελίξεων, είναι δεδομένο πως ο προγραμματισμός ενόψει της νέας σεζόν θα είναι σε βάσεις εκ διαμέτρου αντίθετες σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Θα υπάρχει όριο στο διαθέσιμο μπάτζετ με αδήριτη ανάγκη τη δραματική μείωση του μισθολογίου των παικτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ