aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Κβιλιτάια έκανε κόσμο να... καταπιεί τη γλώσσα του

ΑΠΟΕΛ: Ο Κβιλιτάια έκανε κόσμο να… καταπιεί τη γλώσσα του

Σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι με έξι γκολ, ανατροπή στο σκορ, γρήγορο ρυθμό και πολλές κλασσικές ευκαιρίες εκατέρωθεν, ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Coca – Cola με επιβλητική νίκη 4-2 επί του Άρη. Πρόσωπο του αγώνα ο Γκιόργκι Κβιλιτάια, ο οποίος σε 12’ μετέτρεψε σε παράσταση ενός ρόλου ένα ματς «φωτιά».

Ο Γεωργιανός επιθετικός πέτυχε δύο τέρματα (27’, 37’) και πιστώθηκε μία ασίστ (39’) στο γκολ του Ντάλσιο, με το οποίο ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε 3-1 και έβαλε θεμέλια πρόκρισης στους «8» της διοργάνωσης. Ο 29χρονος φορ είχε σκοράρει μόλις μία φορά στη σεζόν μέχρι στιγμής, στην ευρεία νίκη επί της Ομόνοιας με 4-0 στις 27 Νοεμβρίου 2022. Στο ματς με τον Άρη ο υψηλόσωμος φορ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τη γαλαζοκίτρινη του ΑΠΟΕΛ και ένα από τα καλύτερα ημίχρονα της καριέρας του.

Μερικά λεπτά πριν ματώσει τα δίχτυα του Βανά, ο φορ του ΑΠΟΕΛ έκανε κακό κοντρόλ στην αντίπαλη περιοχή και δεν ήταν λίγοι αυτοί που… κατάπιαν τη γλώσσα τους λίγο αργότερα με όσα είπαν. Προφανώς η φετινή σεζόν δεν προδιαγράφεται ως η πιο παραγωγική της καριέρας του Κβιλιτάια,  όμως όποιος αμφισβητήσει το ταλέντο του κινδυνεύει να μείνει εκτεθειμένος. Τραβάει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου το κουπί στην κορυφή της επίθεσης του ΑΠΟΕΛ, εν τη απουσία άλλων αξιόπιστων επιλογών στη γραμμή κρούσης, και χωρίς συμμετοχή στην καλοκαιρινή προετοιμασία λόγω τραυματισμού.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς υποδέχθηκε με ευχαρίστηση τα γκολ του Κβιλιτάια, γνωρίζοντας πως θα τον βοηθήσουν ψυχολογικά σε μία περίοδο που έρχονται ενισχύσεις. «Είμαι ευτυχισμένος γιατί και ο Κβιλι έβαλε δυο γκολ γιατί το άξιζε. Δουλεύει πάρα πολύ καλά, όπως τα αλλά παιδιά», είπε ο Σέρβος τεχνικός. Η μετεγγραφή του Μπεν και η προδιαγραφόμενη άφιξη ενός ακόμη φορ θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό και θα βοηθήσουν τον Κβιλιτάια.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ