aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Κάζου «έφαγε» τον Νούνο Μοράις

ΑΠΟΕΛ: Ο Κάζου «έφαγε» τον Νούνο Μοράις

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Έντεκα μόλις ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ έχουν σπάσει προ πολλού το φράγμα των 1.000 λεπτών στο τρέχον πρωτάθλημα, κάτι που αυτομάτως «φωτογραφίζει» αφενός τους αγαπημένους του Πάολο Τραμετσάνι και αφετέρου το προσφιλές πλάνο του Ιταλού προπονητή.

Όσο και αν ξενίζει ορισμένους, ο Κάζου έχει εκτοπίσει τον Νούνο Μοράις από τη μόνιμη πρωτοπορία των προηγούμενων σεζόν. Το κοντέρ του Βραζιλιάνου ακραίου αμυντικού «γράφει» 2.192 λεπτά, ενώ αυτό του κάπτεν 2.005. Ασφαλώς, το εν λόγω στατιστικό στοιχείο δεικνύει την προσφορά του 23χρονου Κάζου στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου και παραλλήλως την προσπάθεια που κατεβλήθη από τη διοίκηση για την παραμονή του στο ρόστερ. Όσον αφορά στον Πορτογάλο μέσο, παρά το γεγονός ότι είναι 35 ετών, αποδεικνύει ότι έχει ακόμη τις αντοχές ώστε να ανταποκριθεί σε ικανοποιητικό βαθμό.

Έπεται ο αναγεννημένος και πολύ πιο ώριμος αγωνιστικά κατά τη φετινή σεζόν Πραξιτέλης Βούρος με 1.957 λεπτά και ακολουθεί με 23 μόλις λεπτά λιγότερα ο Καρλάο. Ο Βραζιλιάνος μόλις δύο φορές μπήκε στο ιατρικό δελτίο, κάτι θετικό για τον ίδιο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Ο συμπατριώτης του Λέο Νατέλ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 1.917 λεπτά, δείγμα της προσφοράς του στη μεσοεπιθετική ανάπτυξη, όπως και του Γκάγιας Ζαχίντ (πρώτος σε ασίστ) που ακολουθεί με 8 μόλις λεπτά λιγότερα.

Το κοντέρ του Νικόλα Ιωάννου λέει 1.868, χρόνος που αντικατοπτρίζει την πολύ καλή σεζόν του νεαρού και πολλά υποσχόμενου διεθνούς αμυντικού. Έπεται ο MVP Μούσα Αλ Τάαμαρι με 1.831 λεπτά, χρόνος που θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος εάν δεν απουσίαζε για μακρά περίοδο ένεκα των υποχρεώσεων με την Εθνική Ιορδανίας. Δεκατρία λεπτά λιγότερα κατέγραψε ο βελτιωμένος κατά το δεύτερο μισό της σεζόν Γιώργος Μερκής, με την πρώτη ενδεκάδα να κλείνουν οι Λούκας Σόουζα (1.675) και Μπόι Βάτερμαν (1.607).

Εάν τοποθετούνταν σε γράφημα, ο Ολλανδός θα ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Καρλάο, Ιωάννου, Μερκής, σε ρόλο μπακ-χαφ οι Βούρος, Κάζου, στην καρδιά του κέντρου οι Μοράις, Σόουζα, Ζαχίντ και στην επίθεση οι Τάαμαρι, Νατέλ. Τόσο απλό!

ΠΡΩΤΟΙ 11 ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΛΕΠΤΑ
Καζού 2.192
Μοράις 2.005
Βούρος 1.957
Καρλάο 1.934
Νατέλ 1.917
Ζαχίντ 1.909
Ιωάννου 1.868
Αλ Τάαμαρι 1.831
Μερκής 1.818
Σόουζα 1.675
Βάτερμαν 1.607

*Η διαφορά των πιο πάνω παικτών είναι μεγάλη με τους υπόλοιπους όσον αφορά στο πρωτάθλημα. Ο Ραφαέλ Ρόμο για παράδειγμα που βρίσκεται στη 12η θέση κατέγραψε μέχρι στιγμής 958 λεπτά. Ακολουθεί ο Αντόνιο Γιάκολις με 874 και με 11 λεπτά πιο λίγα ο Σάββας Γκέντσογλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ