aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: O καπνός στο πρακτορείο, η σερβιτόρα και η απάγωτη μπύρα

AΠΟΕΛ: O καπνός στο πρακτορείο, η σερβιτόρα και η απάγωτη μπύρα

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Κρίμα, που η πλειοψηφία των φίλων του ΑΠΟΕΛ δεν απόλαυσε τη φετινή χρονιά, λουσμένη από ακραία συναισθήματα από την αρχή μέχρι το τέλος της. Οι αποκλεισμοί (Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ) στην Ευρώπη και η εντός έδρας πεντάρα από τη Δόξα στο πρωτάθλημα, προκάλεσαν πόνο και δυστυχία στον κόσμο και μερικό πανικό στη διοίκηση, όλα αυτά πριν χειμωνιάσει.

Ακολούθησαν όμως και μεγαλειώδεις στιγμές. Εκπλήξεις ευχάριστες, με την έννοια ότι, εκεί που υπήρχε αμφιβολία για τις ικανότητες της ομάδας ήρθαν τα δύο «διπλά» στο Τσίρειο για να τονώσουν το ηθικό όσων έψαχναν ψυχολογικά στηρίγματα, αλλά και την πίστη όσων εξ αρχής εξέφραζαν σιγουριά για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι λίγοι οπαδοί που τον στήριξαν σε δύσκολες στιγμές, έχουν προσθέσει αλησμόνητες εμπειρίες για να λένε στα παιδιά ή στα εγγόνια τους για το ιστορικό επίτευγμα. Οι εμπειρίες των υπολοίπων πιθανόν να εξαντλούνται από τη μειωμένη ορατότητα από τον καπνό του μπροστινού τους στο πρακτορείο στοιχημάτων, από την ξεχασιάρα σερβιτόρα που έφερε το φρέντο σκέτο αντί να προσθέσει λίγη ζάχαρη, ή από την απάγωτη μπύρα στην ταβέρνα.

Όσοι όμως είχαν την ευκαιρία να πάνε στο γήπεδο, είναι σε θέση να περιγράψουν με απόλυτη σαφήνεια τους ήχους όλων των ειδών. Βίωσαν σε μία σεζόν σπάνια συναισθήματα, απομνημόνευσαν εικόνες που δύσκολα τις συναντάς σε αγώνες πρωταθλήματος και πιθανόν δημιουργήθηκαν ή ενδυναμώθηκαν φιλίες μιας και οι σταθεροί ήταν λίγοι και –αισθάνομαι– τυχεροί.

Διαβάστε επίσης: Το πλάνο πώλησης του Τάαμαρι, δύο σκάουτερ στο Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ

Οι φωνές των προπονητών, τα «ντουμπ» της μπάλας από τα ελεύθερα χτυπήματα ή τα φάουλ, η ατάκα του απέναντι που έφτανε με ευκολία στα αυτιά λόγω των μειωμένων ντεσιμπέλ από τη νότια, είναι μερικά που θα κρατήσει ο πιστός φίλαθλος. Ακόμη και αυτά ίσως να είναι λεπτομέρειες (αλλά αυτές είναι που καμιά φορά κάνουν τη διαφορά) μπροστά στο γεγονός ότι ήταν μάρτυρες αρκετών αγώνων ενός ποδοσφαιριστή που έχει καταφέρει από την πρώτη στιγμή να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλου του φίλαθλου κοινού. Έχασαν δηλαδή μια χρονιά, την πρώτη του Μούσα Αλ Τάαμαρι, που κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει δεύτερη, που και αν υπάρξει με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα με την κάρτα φιλάθλου και την εμμονή τους να απέχουν από το γήπεδο, κινδυνεύουν σε μερικά χρόνια να μην έχουν κάτι να διηγηθούν στις νεότερες γενιές.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οι τρεις που φεύγουν, τα δύο ερωτηματικά και οι 16 θέσεις ξένων

Τυχεροί λοιπόν αυτοί οι οποίοι διένυσαν όλη τη χρονιά δίπλα στους ποδοσφαιριστές που στο τέλος ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τους γράφοντας ιστορία με το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Ας μου επιτραπεί να τους αποκαλέσω και προνομιούχους γιατί είναι οι μόνοι που θα μπορούν να διηγηθούν ιστορίες γηπέδου από τη φετινή χρονιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ