aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο καλός Άλεφ «αγνοείται», αλλά δεν ξεχνιέται

ΑΠΟΕΛ: Ο καλός Άλεφ «αγνοείται», αλλά δεν ξεχνιέται

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Άλεφ ντος Σάντος… αγνοείται! Για άλλο ένα παιχνίδι ο Βραζιλιάνος άσος φάνηκε να ήταν έξω… από τα νερά του και ορθά αντικαταστήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα με την Νέα Σαλαμίνα από τον Τόμας Ντολ (46’ Αλ Τάαμαρι), σε μία προσπάθεια του Γερμανού τεχνικού να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του.

Ο Άλεφ δεν θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που θαυμάσαμε προ διετίας στον Απόλλωνα. Το παιχνίδι του Βραζιλιάνου άσου χαρακτηρίζεται από την ηρεμία του, το ασταμάτητο τρέξιμο και την δυνατότητα να μεταφέρει γρήγορα την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Αυτά τα στοιχεία δεν τα είδαμε μέχρι στιγμής στις εμφανίσεις του με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ (αγωνίστηκε σε τρεις αγώνες και μόνο με την ΕΝΠ σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο). Ο 24χρονος δείχνει να βρίσκεται εκτός ρυθμού και μοιάζει «σαν ένα ψάρι, έξω από την γυάλα του».

Διαβάστε επίσης: Μάτιτς: Αλλιώς, θα μπορούσε να ήταν Μαθηματικός ή Φυσικός…

Η παρουσία τους στους εν λόγω αγώνες, δεν δικαιολογεί καθόλου την «μετά βαΐων και κλάδων» υποδοχή της οποίας έτυχε από τον κόσμο αλλά και τον… θόρυβο που δημιουργήθηκε όταν ο Πρόδρομος Πετρίδης (με την συμβολή του «Καραβίδα») κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του και να τον φέρει ως δανεικό από τον Μπράγκα στον Αρχάγγελο για έναν χρόνο.

Είναι δεδομένο όμως ότι έχει ποιότητα ως ποδοσφαιριστής και το δικό του ανέβασμα πιθανόν να ανεβάσει και ολόκληρη την αγωνιστική παρουσία των γαλαζοκίτρινων. Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται άμεσα τον καλό Άλεφ, διότι είναι παίκτης που όταν αποκτήσει καλή ψυχολογία και ισχυρή αυτοπεποίθηση με μία ή δύο ενέργειες μπορεί να σηκώσει μεγάλο βάρος στις πλάτες του. Ας μην ξεχνάμε ωστόσο, ότι συγκαταλέγεται στους ποδοσφαιριστές «ψυχολογίας» και μόνο με περισσότερες ευκαιρίες, υπομονή, ηρεμία, συνεχόμενες καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα θα βρει τον παλιό καλό εαυτό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ