aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο γύρος της Ευρώπης με έναν πρόεδρο

ΑΠΟΕΛ: Ο γύρος της Ευρώπης με έναν πρόεδρο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Πρόδρομος Πετρίδης και οι στενοί συνεργάτες του «ψηφίζουν» ιρλανδικά για τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ και εκτός απροόπτου αύριο θα καταλήξουν σε συμφωνία με τον Μικ Μακάρθι. Είναι ο πρώτος Βρετανός τεχνικός που προσλαμβάνει ο πρόεδρος των γαλαζοκιτρίνων και ο δεύτερος με τον οποίον θα συνεργαστεί. Έτσι, η Ιρλανδία θα γίνει εκτός απροόπτου η 13η χώρα από την οποίαν «ψωνίζει» προπονητές στις δύο θητείες του (2001-2006, 2013-).

Ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου της Λευκωσίας βρήκε αναλαμβάνοντας το καλοκαίρι του 2001 τον Ουαλό Μάικ Γουόκερ. Έως σήμερα δεν συνεργάστηκε με άλλον προπονητή από τη Βρετανία και ακολούθησαν στις δύο θητείες, 12 διαφορετικές προελεύσεις των 19 προπονητών που έχει προσλάβει. Όλες από την Ευρώπη.

Την τιμητική της έχει η Ελλάδα με τέσσερις. Πρώτος ήταν ο Τάκης Λεμονής για λίγες μήνες το 2003. Μετά, στη δεύτερη βρήκε τον Γιώργο Δώνη (2013-15), με τον οποίον όμως συνεργάστηκε ξανά τη σεζόν 2017-18. Ακολούθησε η σύντομη πρόσληψη του Γιώργου Κωστή το Φθινόπωρο του 2018, ενώ τελευταίος ήταν το μέχρι πρότινος αφεντικό του Αρχαγγέλου, Μαρίνος Ουζουνίδης. Δεύτερη έρχεται η Γερμανία με τρεις, τους Βέρνερ Λόραντ, Τόρστεν Φινκ και Τόμας Ντολ.

Ακολουθούν οι Ολλανδία και Πορτογαλία που έχουν από δύο, η πρώτη τους Έγκε Γκέραρντ και Μάριο Μπέιν, η δεύτερη τους Ντομίνγκος Πασιένσια και Μπρούνο Μπαλταζάρ. Από εκεί και πέρα αρχίζουν οι χώρες που έχουν από έναν «εκπρόσωπο» στο ιστορικό του Πετρίδη αναφορικά με τους προπονητές:

Τσεχία: Ντούσαν Ούχριν

Σερβία: Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Κύπρος: Μάριος Κωνσταντίνου

Πολωνία: Γέρτζι Ένγκελ

Γεωργία: Τιμούρ Κετσπάγια

Ισπανία: Τόμας Κρίστιανσεν

Ιταλία: Πάολο Τραμετσάνι

Νορβηγία: Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ