aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Ο Γκάρνερ έφερε φως στην άκρη του τούνελ

AΠΟΕΛ: Ο Γκάρνερ έφερε φως στην άκρη του τούνελ

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Μπορεί ο απολογισμός του Μικ Μακάρθι στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ να ήταν τραγικός (2 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες), αλλά έφερε έναν παίκτη, ο οποίος -στην κάκιστη τρέχουσα περίοδο για τους γλαζοκίτρινους- μπορεί να δώσει λύσεις. Δεν είναι άλλος από τον Τζο Γκάρνερ. Ο Άγγλος επιθετικός ξανάφερε χαμόγελα μετά από ένα 24ήμερο έντονης ξηρασίας (από τις 17 Ιανουαρίου και τη νίκη στην Πάφο).

Μετά από τρεις ήττες και μία ισοπαλία, ο ΑΠΟΕΛ νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-2 κι ελπίζει στις καλύτερες μέρες. Ποιες είναι αυτές; Στο καλύτερο σενάριο να καταφέρει να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη εξάδα και στο κακό να σκαρφαλώσει βαθμολογικά για να αποφύγει το άγχος της δεύτερης οκτάδας. Νίκη ανακούφισης για τους φίλους των γαλαζοκίτρινων που τώρα τελευταία έχουν χάσει τον ύπνο τους και δικαίως γκρινιάζουν.

Ο Τζο Γκάρνερ ήταν ο οδηγός της ομάδας του Σάββα Πουρσαϊτίδη προς τη νίκη. Με το εγγλέζικο ταμπεραμέντο του πάλεψε μια χαμένη μπαλιά κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Κλωναρίδη (24’) και οι φιλοξενούμενοι στο Μακάρειο άνοιξαν το σκορ. Κι όταν άρχισαν να «ζορίζουν» τα πράγματα (οι Τακτακαλίτες μείωσαν στο σκορ) έβαλε τη σφραγίδα του σκοράροντας (το 3-1) για πρώτη φορά στα κυπριακά γήπεδα. Ο 32χρονος επιθετικός με τη μακρόχρονη θητεία στη δεύτερη και την τρίτη σε τάξη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έδωσε ελπίδα στους φίλους της ομάδας του ότι μπορεί να γεμίσει τη φανέλα του φορ στον ΑΠΟΕΛ, όσο κανένας άλλος συμπαίκτης του. Πάλεψε, μόχθησε, ίδρωσε και γενικά έστειλε πιο δυνατά τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τις πρώτες του συμμετοχές.

Το τρίποντο για τους γαλαζοκίτρινους ήρθε με μπόλικο άγχος, αλλά ήταν δίκαιο. Στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν καλύτεροι ήταν πιο πιεστικοί κι επιβραβεύτηκαν. Ο Κλωναρίδης είπε «ευχαριστώ» στον Γκάρνερ στο 24’ πετυχαίνοντας το 0-1, ενώ μετά το μισάωρο, οι γηπεδούχοι «ξύπνησαν» λίγο κι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Μάντζη.

Στην επανάληψη ο Ενσούε 56’ έγραψε το 0-2, αλλά οκτώ λεπτά αργότερα το αυτογκόλ του Ουζούχο (από σουτ του Σάλι η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και μετά στην πλάτη του Νιγηριανού και κατέληξε στα δίχτυα), σήμανε συναγερμό. Γι’ αυτό και με τη σέντρα ήρθε το γκολ του Γκάρνερ (3-1 στο 63’) που δεν ήταν αρκετό όμως για να διώξει το άγχος. Ο Μάντζης ήταν εύστοχος στο 71’ και στο τελευταίο 20λεπτο το ματς θύμιζε ρουλέτα. Χωρίς μεγάλες φάσεις, η μπίλια έκατσε στο γαλαζοκίτρινο κι η καρδιά των ΑΠΟΕΛιστών πήγε στη θέση της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ