aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Γιοβάνοβιτς... άναψε κόκκινο στην απόκτηση του Φαν Ντάικ

ΑΠΟΕΛ: Ο Γιοβάνοβιτς… άναψε κόκκινο στην απόκτηση του Φαν Ντάικ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ιανουάριος 2018… η Λίβερπουλ «σκάει» €75.000.000 και παίρνει από την Σαουθάμπτον τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό Βίρζιλ Φαν Ντάικ. Ένα υψηλόσωμο αμυντικό, ο οποίος φρόντισε στο  διάστημα που αγωνιζόταν στην Σαουθάμπτον να προσελκύσει όλα τα βλέμματα πάνω του με τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης να τον έχουν ψηλά στη λίστα τους. Τελικά τον κέρδισε η Λίβερπουλ με τον Φαν Ντάικ να αρχίζει να γράφει πλέον με κόκκινα γράμματα την ποδοσφαιρική του ιστορία.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Κτυπά» το έλλειμμα με μείωση μισθολογίου, ομίλους και… Τάαμαρι

Ο Ολλανδός σέντερ μπακ, έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου για τις θέσεις των αμυντικών από τη Λίβερπουλ και σε διάστημα μόλις ενάμισι χρόνου έχει επιβεβαιώσει απόλυτα τις προσδοκίες του Γιούργκεν Κλοπ, καθώς κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της Πρέμιερ Λιγκ (2019) με την ομάδα του μάλιστα, να διεκδικεί τόσο τον τίτλο του πρωταθλητή όσο κι εκείνον του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα αυτά λίγο πολύ τα γνωρίζουν οι περισσότερο αυτό όμως που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ σε ηλικία 19 ετών βρέθηκε κοντά στο να υπογράψει στον ΑΠΟΕΛ, όμως τελικά δεν προχώρησε η απόκτηση του.

Διαβάστε επίσης: Πίνακας: Οι προϋπολογισμοί των κυπριακών ομάδων της πρώτης εφτάδας

Ο σέντερ μπακ της Λίβερπουλ, την σεζόν 2010-11 και αφού βρισκόταν στην 2η ομάδα της Γκρόνιγκεν προτάθηκε στους γαλαζοκίτρινους αφού έβλεπε πως δεν έπαιρνε ευκαιρίες στην 1η ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ τότε με προπονητή τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελε πιο έτοιμους παίκτες στο ρόστερ του και έτσι άναψε… κόκκινο στην απόκτηση του.

Τελικά, παρέμεινε στην Γκρόνιγκεν η οποία την επόμενη σεζόν του έδωσε φανέλα βασικού, ακολούθησε η μετεγγραφή του στην Σέλτικ το καλοκαίρι του 2014 έναντι 3 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει στην συνέχεια η Σαουθάμπτον καταβάλλοντας σχεδόν 16 εκ. ευρώ.

Αν ερχόταν στον ΑΠΟΕΛ κανείς δεν γνωρίζει ποια θα ήταν η εξέλιξη του παρ’ όλα αυτά η ιστορία γράφει πως ο Φαν Ντάικ στα 27 του χρόνια κατέγραψε την πιο ακριβή μετεγγραφή κεντρικού αμυντικού στην ιστορία του ποδοσφαίρου και την σεζόν 2018-2019 ανακηρύχθηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ