aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Γερμανός ψάχνει το γιατρικό

ΑΠΟΕΛ: Ο Γερμανός ψάχνει το γιατρικό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το έχουμε δει στο παρελθόν και μάλιστα, αρκετές φορές. Δηλαδή, μετά από μη ικανοποιητικές εμφανίσεις ή ατυχή αποτελέσματα, μεγάλες ομάδες με απαιτητικό κόσμο, όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ, κατρακυλούν» στην εσωστρέφεια και τίθενται σχεδόν τα πάντα σε… αμφισβήτηση. Και όταν η μουρμούρα αναπτυχθεί και ο προβληματισμός κυριαρχήσει, καλλιεργείται μοιραία η ανασφάλεια όσον αφορά στη μετέπειτα πορεία πλεύσης.

Αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να πάθει ο ΑΠΟΕΛ μετά τις τελευταίες εμφανίσεις, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητες του και στις προσδοκίες των οπαδών του. Οι πρόσφατοι αγώνες, λοιπόν, μοιάζουν με «πυξίδα» ώστε να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει κενό στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Και όχι να λειτουργήσουν προς την αντίθεση κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Υπερηφάνεια και συγκίνηση, «έκαψαν» τον «Αρχάγγελο» οι «πορτοκαλί»

Ο Τόμας Ντολ είναι ο πρώτος που αναγνώρισε τις αδυναμίες, παραδεχόμενος για παράδειγμα μετά το τέλος του ματς στην Ανδαλουσία πως «μείναμε πίσω στο πρώτο ημίχρονο» και ότι «δεν μπορούσαμε σε περισσότερη κατοχή της μπάλας». Ο Γερμανός προπονητής έχει τον χρόνο για να ασχοληθεί επισταμένα σε πτυχές που χρήζουν βελτίωσης, αντιλαμβανόμενος βεβαίως την ανάγκη δυναμικής αντίδρασης. Εδώ είναι που καλείται να βρει το τι έφταιξε και να το «θεραπεύσει». Να αναλύσει την κατάσταση και να ξανακοιτάξει ίσως θέματα που τον απασχόλησαν κατά τις πρώτες μέρες στην ομάδα. Ο Τόμας Ντολ και οι συνεργάτες του έχουν τα περιθώρια και τα εργαλεία να κάνουν τις αναπροσαρμογές που χρειάζονται και το σύνολο να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις.

Ορισμένες φορές είναι το πιο εύκολο να επιρρίπτονται ευθύνες στον προπονητή και αυτός να βγαίνει «έξω από τα ρούχα του». Δοκίμασε το 3-5-2 με την Ντουντελάνζ και δεν του βγήκε, το διαφοροποίησε με την έναρξη του δεύτερου μέρους και από τότε, δεν το ξαναδοκίμασε. Επίσης, εκφράστηκαν προβληματισμοί σχετικά με το γιατί δεν κάνει ροτέισιον και μετά επικρίθηκε γιατί έκανε. Είχε προσφάτως πει, επίσης, ότι οι παίκτες δεν βγάζουν στα επίσημα ματς αυτά που του δείχνουν στην προπόνηση.

Προέχει, λοιπόν, η ομάδα να βρει την ηρεμία της, σταματώντας να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της. Να γίνει μπόλικη δουλειά στις προπονήσεις ώστε ο ΑΠΟΕΛ να παρουσιάσει το αγωνιστικό πρόσωπο των πρώτων αγώνων με τον Γερμανό στον πάγκο. Να έχει διάρκεια στα καλά διαστήματα, ένταση, ισορροπία και πολλές τελικές προσπάθειες.

Το επόμενο παιχνίδι είναι ορισμένο να διεξαχθεί στις 19 Οκτωβρίου με τη Δόξα στο ΓΣΠ, οπότε υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να επικεντρωθεί το τεχνικό τιμ σε συγκεκριμένους τομείς. Γιατί μετά, δεν θα έχει την πολυτέλεια του χρόνου καθώς οι αναμετρήσεις σε Κύπρο και Ευρώπη θα είναι συνεχόμενες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ