aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο εφιάλτης, το τζάκποτ και πρόβα για το τρίτο αστέρι

ΑΠΟΕΛ: Ο εφιάλτης, το τζάκποτ και πρόβα για το τρίτο αστέρι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το περιμένουν πώς και πώς και δεν έχουν άδικο πως τούτο θα είναι το πιο γλυκό και υπάρχουν λόγοι αρκετοί. Κατ’ αρχήν, ο ΑΠΟΕΛ στη φετινή σεζόν δεινοπάθησε και αγωνιστικά, αλλά κυρίως οικονομικά. Η αποτυχία συμμετοχής σε ευρωπαϊκό όμιλο έφερε πολλά ζόρια και δεινά και η διοίκηση (βρέθηκε και) συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! Γι’ αυτό η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα αποτελέσει δικαίωση και η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο. Ειδικά το τελευταίο, γιατί σε αντίθετη περίπτωση η οικονομική ζημιά θα είναι μη αναστρέψιμη και η αποτυχία, η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, τεράστια.

Η δημοσιοποίηση από την ΚΟΠ των οικονομικών καταστάσεων των σωματείων καταδεικνύει άκρως παραστατικά τη «μαύρη τρύπα» που θα είναι αρκετά μεγαλύτερη των €5.000.000 ευρώ, όπως αρχικά είχε εκτιμήσει ο πρόεδρος της εταιρείας Πρόδρομος Πετρίδης, αφού μέχρι το τέλος της σεζόν που διανύουμε θα ξεπεράσει (σίγουρα) τα €7.000.000 (ίσως να πλησιάσει τα €8.000.000). Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μπορεί να μην φέρει άμεσα ρευστό στα ταμεία, θα δημιουργήσει ωστόσο τις προϋποθέσεις για οικονομικά οφέλη που θα αφήνουν αν μη τι άλλο μιαν «αχτίδα ελπίδας» για να ρεφάρει. Όλα αυτά πάντα υπό προϋποθέσεις, με τον Αλ Τάαμαρι σαν άσο στο μανίκι και την ευρωπαϊκή πορεία το «τζακ ποτ» που θα κυνηγήσει!

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύπτουν διαπραγματεύσεις και πρόταση €3.000.000 για Τάαμαρι!

Για τους γαλαζοκίτρινους η κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει σημασία και για μερικούς ακόμα λόγους που είτε έχουν κατά κόρον αναλυθεί (το έβδομο συνεχόμενο, η επέκταση της αυτοκρατορίας του, κ.λπ., κ.λπ.), είτε γιατί ίσως είναι ακόμα νωρίς να γίνει λόγος για το τρίτο αστέρι στη φανέλα! Για όλα τα πιο πάνω θα γίνει ταμείο με το πέσιμο της αυλαίας και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα υπάρξουν και οι ανάλογες εξελίξεις. Γι’ αυτό και κανένας δεν θέλει να σκέφτεται το χειρότερο σενάριο, αλλά το καλύτερο και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αν έρθει κι αυτός ο τίτλος, ο 28ος στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ, θα φέρει τεράστια ανακούφιση και υποσχέσεις για να παραμείνει ο αδιαμφισβήτητος «master of the game».

Διαβάστε επίσης: Φανιέρος: «Θα το πάρει ο ΑΠΟΕΛ, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Είμαι ο αδύναμος…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ