aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Ο δύσκολος δρόμος του Μπαλταζάρ

AΠΟΕΛ: Ο δύσκολος δρόμος του Μπαλταζάρ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η αυριανή μέρα θα βρει τον ΑΠΟΕΛ στη Λάρνακα να δοκιμάζεται με τον Ερμή για τη δική του πρεμιέρα στο τρέχον πρωτάθλημα. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ γνωρίζει πως αν η ομάδα του δεν είναι αποτελεσματική και σοβαρή, ενδέχεται να μη φύγει από το στάδιο «Αμμόχωστος» με το διπλό. Κάτι που προφανώς, κανείς δεν θέλει να σκέφτεται στον ΑΠΟΕΛ.

Η Ευρώπη φέτος… πλήγωσε τον Θρύλο και μοιραία ο Πορτογάλος προπονητής βρίσκεται υπό πίεση. Βαδίζει σε ένα δύσκολο δρόμο και επομένως, καλείται να γυρίσει τάχιστα τον τροχό της αμφισβήτησης. Δεν αντιλέγουμε: Όποιος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία νιώθει από την πρώτη στιγμή την πίεση του πρωταθλητισμού και την ανάγκη για νίκες. Ο Μπαλταζάρ από την πρώτη κιόλας στιγμή το αντιλήφθηκε. Η γκρίνια όμως γιγαντώθηκε, οπότε το επικείμενο παιχνίδι θα αποτελέσει και για τον ίδιο άλλη μια γερή εξέταση.

Οι πρωταθλητές επιβάλλεται να βρουν τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό, να παρουσιάσουν σαφή δείγματα βελτίωσης. Η ανάγκη για άμεση αλλαγή αγωνιστικής λογικής και εικόνας στο γήπεδο είναι επιβεβλημένη. Γιατί εάν αυτό δεν επιτευχθεί, όλο και πιο πολύ… πρέσινγκ θα ασκείται στον Πορτογάλο προπονητή. Είναι υπό κρίση, παρά την ψήφο εμπιστοσύνης που λαμβάνει από τη διοίκηση.

Διαβάστε επίσης: Πόση… μπάλα έπαιξαν οι προπονητές των κυπριακών ομάδων

Έρχεται, λοιπόν, δύσκολο παιχνίδι με τον Ερμή εκτός έδρας το οποίο ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να κερδίσει. Ασχέτως αυτού, οι πρωταθλητές δεν γίνεται να παρουσιάσουν συμπτώματα προηγούμενων αγώνων, παίζοντας διαρκώς με τη… φωτιά. Η διοίκηση έχει ξεκαθαρίσει το πόσο στηρίζει τον Μπαλταζάρ, όμως από την άλλη η… μάχη για την κούρσα του τίτλου είναι σκληρή και απώλειες, ιδιαίτερα με αντιπάλους που δεν λιγουρεύονται τον τίτλο, είναι απαγορευμένες.

Διαβάστε επίσης: Ενρίκε: «Εξαπατήθηκα στην Κύπρο, όπως κι άλλοι παίκτες»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ