aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία

ΑΠΟΕΛ: Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε από την Ουαλία απέναντι στην TNS στις 12 Ιουλίου 2016 και ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου 2017 στο Βέλγιο κόντρα στην Άντερλεχτ. Ένα ονειρικό οκτάμηνο ταξίδι για τον Θρύλο κατά το οποίο καταγράφηκαν ιστορικά επιτεύγματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Αποτελεί την πρώτη ομάδα μας που όχι μόνο τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου που συμμετείχε, αλλά έφτασε στο Γιουρόπα Λιγκ μέχρι τους «16», κάτι που αποτελεί ένα βαρύ παράσημο και θέτει αυτομάτως τον πήχη πολύ πιο ψηλά!

Σε όλη αυτή τη μεγάλη διαδρομή έδωσε 16 αγώνες, έξι στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (TNS, Ρόζενμποργκ, Κοπεγχάγη), ισάριθμους στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ (Ολυμπιακός, Αστάνα, Γιανγκ Μπόις) και τέσσερα στα νοκ-άουτ της δεύτερη τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ. Πέτυχε επτά νίκες, ισάριθμες φορές ηττήθηκε και κόλλησε σε δύο παιχνίδια στην ισοπαλία.

Απολογισμός τερμάτων; Έστειλε 20 φορές την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό και 15 φορές τη μάζεψε από το δικό του. Οκτώ διαφορετικοί παίκτες χρίστηκαν σκόρερ, ενώ ένα γκολ πιστώθηκε στο λογαριασμό από αντίπαλο (Ντα Κόστα). Πρώτο «κανόνι» ήταν ο Πιέρος Σωτηρίου (ψες φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού) με πέντε τέρματα και ένα λιγότερο μέτρησε ο Γιώργος Εφραίμ. Τρία γκολ πέτυχε ο Γιαννιώτας, από δύο οι Ντε Καμάγκο, Ντε Βινσέντι και από ένα οι Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Βάντερ Βιέιρα, Βινίσιους και Ντα Κόστα (αυτογκόλ).

Πρώτος σε χρόνο συμμετοχής είναι ο Μπόι Βάτερμαν. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας είναι ο μοναδικός παίκτης που δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο στο ταξίδι, καταγράφοντας στο ενεργητικό του σπουδαίες επεμβάσεις. Δίπλα από το όνομά του θα ήταν και αυτά των Νούνο Μοράις, Ζίφκο Μιλάνοφ, αλλά ο πρώτος έχασε τον ψεσινό αγώνα (κάρτες) και ο δεύτερος τον επαναληπτικό με την ΤΝS. Εκτός από το γόητρο και τις ιστορικές επιτυχίες που κατέγραψε ο ΑΠΟΕΛ, βγήκε και οικονομικά κερδισμένος, καθώς μάζεψε περίπου 13 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ