aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο… δεκάλογος της ευτυχίας

ΑΠΟΕΛ: Ο… δεκάλογος της ευτυχίας

Για τον ΑΠΟΕΛ κρίνεται ως σημαντικό το αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ. Και όχι άδικα. Διότι ενδεχόμενη νίκη εις βάρος της ομάδας της Λεμεσού θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη γι’ αυτόν. Ακολουθεί ένας… δεκάλογος με όσα έχει να κερδίσει εάν βγει νικητής στη μάχη με την ομόχρωμή του:

1) Θα πάρει την πρώτη νίκη σε ντέρμπι πρωταθλήματος μετά από περίπου 12 μήνες, βάζοντας στοπ σε αρνητικό σερί δέκα τέτοιου είδους παιχνιδιών.

2) Θα βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο αυτοπεποίθησης στις τάξεις του. Γεγονός σημαντικό ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας, καθώς ακολουθούν άλλα δύο ντέρμπι. Ένα στην έδρα της πρωτοπόρου ΑΕΚ και άλλο ένα κόντρα στην πρωταθλήτρια και αιώνια αντίπαλο, Ομόνοια.

3) Θα στείλει ηχηρό μήνυμα σε φίλους και «εχθρούς» ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι ικανός να διεκδικήσει υψηλούς στόχους.

4) Θα ενισχύσει το κλίμα συσπείρωσης που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών του, οι οποίοι επέστρεψαν μετά από καιρό και δείχνουν αποφασισμένοι να στηρίξουν την προσπάθεια που καταβάλλεται. Άλλωστε, αύριο αναμένεται πολύς κόσμος και οι γαλαζοκίτρινοι δεν θέλουν να τον απογοητεύσουν με τίποτα.

5) Θα επιστρέψει σε θέση εξάδας, καθώς θα αφήσει πίσω του τουλάχιστον μία αντίπαλο. Σε περίπτωση που στραβοπατήσουν και άλλοι που βρίσκονται στις αμέσως πιο πάνω θέσεις (Ολυμπιακός, Πάφος FC), η αναρρίχηση θα είναι ακόμα πιο ψηλή.

6) Αναλόγως του αποτελέσματος στο Άρης-ΑΕΚ, μπορεί να πλησιάσει ακόμη πιο πολύ τις υψηλές θέσεις.

7) Θα παραμείνει αήττητος για τέταρτη σερί αγωνιστική, παίρνοντας τρίτο τρίποντο και όπως λένε, το να μη χάνεις είναι και θέμα συνήθειας.

8) Θα πάρει τρίτη σερί νίκη στο ΓΣΠ και πρώτη σε ντέρμπι, φτιάχνοντας σταδιακά και με την επιστροφή του κόσμου του… συνθήκες φρουρίου.

9) Θα πάει με τις καλύτερες συνθήκες στη διακοπή δύο εβδομάδων που ακολουθεί λόγω προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με στόχο να δουλέψει και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

10) Θα δείξει ότι μετά από στραβοπατήματα, όπως το πρόσφατο με τη Δόξα στο Μακάρειο, ξέρει να σηκώνει κεφάλι και να επιστρέφει στις επιτυχίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ