aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο «χάρτης» του Τραμετσάνι

ΑΠΟΕΛ: Ο «χάρτης» του Τραμετσάνι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Με επιθετικό πνεύμα και διαρκές πρέσινγκ σχεδιάζει ο Πάολο Τραμετσάνι να κάμψει την αντίσταση της ΑΕΚ, με τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ να στέλνει παραλλήλως μήνυμα νίκης στους ποδοσφαιριστές του. Ο Ιταλός, όσο σοβαρός και αν είναι στη δουλειά του, δεν παύει να έχει και προσωπικές φιλοδοξίες. Και στις τέσσερις φορές που βρέθηκε αντίπαλος με τη σημερινή αντίπαλο δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη, κάτι που προφανώς επιθυμεί να σταματήσει. Έχει επισημάνει τα λάθη στους παίκτες του, προσδοκώντας πως στην πέμπτη φετινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ θα βρουν το μονοπάτι που οδηγεί στους τρεις βαθμούς.

Το 90λεπτο για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ έχει βαρύνουσα σημασία όσον αφορά στη μετέπειτα πορεία πλεύσης. Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να επιστρέψει σε νικηφόρα τροχιά ώστε να ανανεώσει αυτομάτως την παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας και παραλλήλως να εκμεταλλευτεί το χθεσινό αποτέλεσμα στο Τσίρειο μεταξύ της ΑΕΛ και του Απόλλωνα. Επιπρόσθετα, την επόμενη Κυριακή θα έχει εκ νέου ζόρικη αποστολή, καθώς στο γήπεδο της Λεμεσού διασταυρώνουν τα ξίφη με τον Απόλλων.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πού βρίσκεται το «κλειδί»

Ο Πάολο Τραμετσάνι σκέφτεται μόνο το σημερινό ματς και τίποτα άλλο. Θέλει να αξιοποιήσει την ταχύτητα των επιθετικών του και για να γίνει αυτό πρέπει οι μέσοι να παίξουν με κάθετες πάσες, αποφεύγοντας την εναέρια κυκλοφορία της μπάλας, που θα διευκολύνει τη ζωή των υψηλόσωμων στόπερ των κιτρινοπράσινων. Γι’ αυτό και έδωσε εντολές κυρίως στους χαφ να κυκλοφορούν την μπάλα γρήγορα. Θέλει να δει τους παίκτες του να αγωνίζονται συγκεντρωμένα και πρωτίστως με ηρεμία. Να μην αγχωθούν, ακόμα κι αν δεν σκοράρουν γρήγορα, αλλά να προσπαθούν ορθολογικά και με ψυχραιμία να φτάσουν στην επίτευξη γκολ.

Ο Ιταλός προπονητής αναμένεται πως θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης. Οι Σάββας Γκέντσογλου, Αντόνιο Γιάκολις, Καρλάο και Καζού, παίκτες που δεν αγωνίσθηκαν στο πρόσφατο ματς κυπέλλου, αναμένεται πως θα πάρουν θέση μάχης στην ενδεκάδα. Καλές πιθανότητες, επίσης, συγκεντρώνουν οι Μούσα Αλ-Τάαμαρι, Γιώργος Εφραίμ. Εάν ο Μπόι Βάτερμαν κριθεί πανέτοιμος θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια. Αξιολογήθηκε και χθες η ετοιμότητα του Τόμας ντε Βινσέντι, ο οποίος το τελευταίο δίμηνο δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού. Ταμεία θα ανοίξουν και στο γήπεδο, μιάμιση ώρα πριν η μπάλα στηθεί στη σέντρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ