aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: O… Big Brother της ακαδημίας

ΑΠΟΕΛ: O… Big Brother της ακαδημίας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα στην ανδρική ομάδα και δη στις επιτυχίες που έχει να επιδείξει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στις μικρότερες ομάδες του ΑΠΟΕΛ γίνεται λιγότερη δουλειά.

Ο Ζόλταν Κόβατς, τρεισήμισι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο πόστο του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας του συλλόγου, λέει στο περιβάλλον του ότι είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τον νέο σταθμό της καριέρας του και παραλλήλως περνά το μήνυμα της σκληρής δουλειάς. Κάτι εξάλλου που δεν σταματά να υπενθυμίζει με την πρώτη ευκαιρία σε όλους όσοι απαρτίζουν το οικοδόμημα των «φυτωρίων» του Θρύλου και ελέγχει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Κάτι σαν τον big brother.

Ο έμπειρος Κόβατς βγάζει τα Σαββατοκυρίακα στα γήπεδα, εκεί όπου οι μικρές ομάδες των γαλαζοκιτρίνων αγωνίζονται. Ασφαλώς είναι αδύνατον να προλάβει να δει όλους τους αγώνες και επομένως μοιράζει αναλόγως τις ώρες. Βασική επιδίωξή του είναι να μπει η ακαδημία σε άλλο επίπεδο, σε εκπέμψει σε ακόμη πιο επαγγελματικές πτυχές και πρωτίστως να καλλιεργηθεί νέα νοοτροπία που ξεκινά από τους γονιούς και επεκτείνεται στο τελευταίο άτομο που έχει ανάμιξη με την ακαδημία.

Ο Κροάτης, που έχει εξειδικευμένες γνώσεις και υπενθυμίζουμε είχε χριστεί (μεταξύ άλλων) από τη Βελγική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ως διδάκτωρ για τα μαθήματα προπονητικής ΟΥΕΦΑ σε όλους τους ποδοσφαιριστές που ήθελαν να ακολουθήσουν προπονητική καριέρα, ήδη έκανε μπόλικη δουλειά στην ομάδα.

Ανέλαβε την εκπαίδευση των προπονητών ώστε να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδό τους και όχι μόνο. Είναι παρών σε πολλές προπονήσεις, επιβλέπει την εκγύμναση και εκεί που κρίνει σκόπιμο παρεμβαίνει μάλιστα και διδάσκει ασκήσεις που κρίνει βαρύνουσας σημασίας. Τα λέει και με τους πιτσιρικάδες ώστε να προχωρήσουν ποδοσφαιρικά.

Έχει, βεβαίως, λόγο στις προσθαφαιρέσεις παικτών στην ακαδημία, αλλά και προπονητών, πάντα με τη συμβολή της διοίκησης. Ο Κόβατς εργάστηκε στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής, όμως επέλεξε κυρίως να αφιερώσει τα περισσότερα χρόνια στον τομέα της εκπαίδευσης και όλες τις γνώσεις του (και όχι μόνο) προσπαθεί να τις μεταλαμπαδεύσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ