aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Μπέζιακ της μετεγγραφής €2.000.000 στο ΓΣΠ

ΑΠΟΕΛ: Ο Μπέζιακ της μετεγγραφής €2.000.000 στο ΓΣΠ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

O Ρομάν Μπέζιακ είναι και επίσημα ο εκλεκτός του ΑΠΟΕΛ για ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Οι γαλαζοκίτρινοι ανακοίνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας (14/1) την συμφωνία με την Γιαγκελόνια για απόκτηση του 29χρονου επιθετικού, ο οποίος αναμένεται στην Κύπρο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να βάλει υπογραφή σε συμβόλαιο διάρκειας 18 μηνών. 

Ο Μπέζιακ (αγωνίζεται στην κορυφή της γραμμής κρούσης, όμως μπορεί αν χρειαστεί να δώσει λύσεις και στα «φτερά»), σύμφωνα με πολωνικά Μέσα Ενημέρωσης είναι στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές της Γιαγκελόνια, υπό προϋποθέσεις.

Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις δεν διευκρινίζεται, όμως από την στιγμή που η πολωνική ομάδα έχασε και τον Κίλιαν Σέρινταν στην τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο ενδεχομένως να είναι επιφυλακτική σε ενδεχόμενη δεύτερη απώλεια επιθετικού.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Φουλάρει» για Ρομάν Μπέζιακ ο Τέτι (vids)

Ο εν ενεργεία διεθνής επιθετικός (28 συμμετοχές, 4 γκολ με την Εθνική Σλοβενίας) αγωνίστηκε φέτος σε 16 παιχνίδια με τη Γιαγκελόνια εκ των οποίων τα δέκα ως βασικός και σημείωσε έξι γκολ. Μετακόμισε στην Πολωνία τον Φεβρουάριο του 2018 και συνολικά με την πρώην ομάδα του Σέρινταν κατέγραψε 30 εμφανίσεις και έξι γκολ.

Το καλοκαίρι του 2016 η Ντάρμσταντ Γερμανίας πλήρωσε 2.000.000 ευρώ για να τον αγοράσει από την Ριέκα. Στην Κροατία έκανε εξαιρετικές  εμφανίσεις τη σεζόν 2015/16 (32 συμμετοχές, 13 γκολ), όμως στην Γερμανία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα (14 εμφανίσεις, 0 γκολ) και επέστρεψε ως δανικός στην Ριέκα, με τη φανέλα της οποίας συνολικά κατέγραψε 55 συμμετοχές και 24 γκολ.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2018 ο Μπέζιακ (δεξιά στη φωτογραφία με τον αριθμό 11) τέθηκε αντιμέτωπος με την Εθνική Κύπρου στη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με 2-1 επί της Σλοβενίας για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Εθνών. Έπαιξε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ήταν βασικός στον αγώνα που έγινε στην Σλοβενία και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ