aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο Αυγουστή έδειξε τον πάγκο και… το εννοεί

ΑΠΟΕΛ: Ο Αυγουστή έδειξε τον πάγκο και… το εννοεί

Τα λόγια σε πράξεις προσπαθεί να μετατρέψει ο Σωφρόνης Αυγουστή, αναφορικά με το έμψυχο δυναμικό του ΑΠΟΕΛ. Ανάμεσα στα πολλά που είπε κατά τη συνέντευξή του στην Cablenet, την περασμένη Πέμπτη ήταν και το εξής:

«Θέλουμε να έχουμε δύο ισάξιες ενδεκάδες. Είναι πολύ ποιοτικό το ρόστερ. Σε κάθε παιχνίδι δικαιούσαι πέντε αλλαγές. Αλλάζει η μισή ομάδα. Αυτό είναι το κλειδί, να καταφέρεις να αξιοποιήσεις το ποιοτικό ρόστερ».

Γι’ αυτό και προσπαθεί να ανεβάσει αγωνιστικά και ψυχολογικά όλους τους ποδοσφαιριστές, που προπονούνται υπό τις οδηγίες του στο Αθλητικό Κέντρο «Αρχάγγελος». Ξέρει πως κάποια στιγμή μπορεί να τους χρειαστεί. Απτό παράδειγμα η χρησιμοποίηση του Χρίστου Γουίλερ για 14 λεπτά το περασμένο Σάββατο, στο 3-0 με τον Εθνικό στο Δασάκι.

Ο Κύπριος αριστερός μπακ έμεινε στη σκιά του Φακούντο Σαμπάλα, ο οποίος όμως δεν μπορεί να βγάλει όλη τη σεζόν χωρίς ανάσες, δίχως να χάσει ματς και πάντα με την ίδια απόδοση. Επομένως, ο Αυγουστή θα χρειαστεί εναλλακτική λύση και θέλει να την έχει έτοιμη. Γι’ αυτό και έδωσε την ευκαιρία στον «ξεχασμένο» συμπατριώτη να πάρει… μυρωδιά επίσημου ματς.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πώς θέλει να αξιολογήσει το ρόστερ του, το οποίο θεωρεί πλούσιο και όπως λέει: «Όποιος απουσιάζει, αυτός που θα μπει, θα πρέπει να παίξει καλύτερα απ’ αυτόν που θα αντικαταστήσει». Κάτι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και ειδικά, με τον κορωνοϊό να καραδοκεί.

Με την ένταξη των νεοαποκτηθέντων Μπερτ Έσελινγκ και Ζοάο Πέδρο στην ομάδα αυξάνονται οι επιλογές (για το ματς με τον Άρη στο πρωτάθλημα). Από εκεί και πέρα, αν και λέγεται πως έχει ολοκληρωθεί ο μετεγγραφικός σχεδιασμός, μεσολαβούν άλλες 14 ημέρες έως την εκπνοή της προθεσμίας. Από τη στιγμή λοιπόν που υπάρχει δικαίωμα δύο ακόμα προσθηκών… ποτέ μη λες ποτέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ