aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ, ο ασυμβίβαστος

ΑΠΟΕΛ, ο ασυμβίβαστος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Από την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΑΠΟΕΛ έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: «Ακόμα και αν δεχτώ γκολ, ξέρω να απαντήσω». Όπως λοιπόν άρχισε τον μαραθώνιο απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος», έτσι νίκησε και χθες στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν, επικρατώντας με 2-1 του Απόλλωνα στο ντέρμπι κορυφής. Δύο αγωνιστικές απέμειναν και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθληματικού τίτλου.

Τι κι αν οι γαλαζοκίτρινοι δεν έθελξαν με το ποδόσφαιρο που απέδωσαν σε αρκετά παιχνίδια; Ένα στοιχείο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η θέληση για κατάκτηση του τίτλου, που φάνηκε και χθες όταν στράβωσε το ματς με τον γκολ του Άντον Μάγκλιτσα στο 10ο λεπτό. Το ντέρμπι κερδήθηκε από τους γηπεδούχους στο ΓΣΠ με ολική ανατροπή και δεν ήταν η πρώτη κατά το τρέχον πρωτάθλημα. Για τον κάτοχο των τελευταίων πέντε τροπαίων πρωταθλητή ήταν η έβδομη, δείγμα του ισχυρού επιπέδου αυτοπεποίθησης και εμπειρίας που κουβαλά.

Διαβάστε επίσης: Στους… εφτά ουρανούς και «respect» από ΑΕΛίστα και Ομονοιάτισσα!

Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε απέναντι σε ποιους βρέθηκε από το 0-1 στην επιτυχία: Δύο φορές με τη Νέα Σαλαμίνα, 4-1 στο «Αμμόχωστος» και 2-1 στο ΓΣΠ, σε τέσσερα συνεχόμενα ματς απέναντι σε ΑΕΛ (2-1), ΑΕΚ (3-1), Απόλλωνα (2-1, Τσίρειο), Εθνικό (7-1) και τέλος, χθες πάλι με τους κυανόλευκους της Λεμεσού.

Θα προσέξατε ασφαλώς πως οι τέσσερις από τις ανατροπές που πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ, δεν ήταν απέναντι σε αντιπάλους της σειράς. Αντιθέτως, επρόκειτο για ομάδες του α’ γκρουπ και μάλιστα, η μία είναι η κύρια ανταγωνίστριά του στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθληματικού τίτλου. Αν λοιπόν καταφέρει να κόψει πρώτος το νήμα στην 36η αγωνιστική, θα το οφείλει και στην καρδιά του πρωταθλητή, που δεν συμβιβάζεται με την ήττα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ