aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο ασθενής ξύπνησε από κώμα

ΑΠΟΕΛ: Ο ασθενής ξύπνησε από κώμα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Φρένο στον αγωνιστικό κατήφορο των τελευταίων έξι αγωνιστικών που διήρκησε 66 ολόκληρες μέρες έβαλε ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι με τέρματα των Μερκή (57’) και Ζαχίντ (πέναλτι 66’) επικράτησαν 2-0 της Δόξας στο ΓΣΠ σε εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής και βγήκαν από τον αναπνευστήρα, αφού κατάφεραν να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Μικ Μακάρθι, που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, επιδίωξε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του επιλέγοντας σχηματισμό 4-4-2 με τον Κλωναρίδη να κινείται δίπλα και πίσω από τον προωθημένο Νούχιου. Οι οιωνοί στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλοί για τον ΑΠΟΕΛ, αφού παρά τη θέληση που υπήρχε κατέγραψε μόλις δύο τελικές προσπάθειες κι αυτές εκτός στόχου. Τη λύση στην επιθετική δυστοκία έδωσε ο Γιώργος Μερκής.

Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ φόρεσε τη στολή επιθετικού που έραψε πέρσι και ξελάσπωσε τους γαλαζοκίτρινους με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ. Το γκολ έλυσε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Μακάρθι που έφτασαν σε δεύτερο τέρμα με σκόρερ το δημιουργό του πρώτου. Ο Νορβηγός ανατράπηκε από τον Μουκτάρη εντός περιοχής και από τα ένδεκα βήματα «κλείδωσε» τη νίκη για τους γαλαζοκίτρινους φτάνοντας τα τρία στο πρωτάθλημα.

Ο ΑΠΟΕΛ με την τρίτη νίκη του ανέβηκε στην 9η θέση με 13 βαθμούς, έναν λιγότερο από την 8η Δόξα που έμεινε «άσφαιρη» για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ