aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ο… απόλυτος οδηγός σχεδιασμού ομάδας προς αποφυγήν

ΑΠΟΕΛ: Ο… απόλυτος οδηγός σχεδιασμού ομάδας προς αποφυγήν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ακόμη ένας μετεγγραφικός σχεδιασμός του ΑΠΟΕΛ θα είναι τύπου «ράβε-ξήλωνε». Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, οι συνεργάτες του και οι διοικούντες τον σύλλογο της Λευκωσίας, έχουν πάντως τον απόλυτο οδηγό προς αποφυγήν: αρκεί να μην ακολουθήσουν τίποτα από το παράδειγμα του περσινού Καλοκαιριού (και Φθινοπώρου λόγω COVID-19).

Από τη στιγμή που οι προσθαφαιρέσεις θα είναι διψήφιου αριθμού, στη δημιουργία νέας ομάδας θα είναι σημαντικό για τον Ελλαδίτη προπονητή να έχει εγκαίρως στην προετοιμασία το μεγαλύτερο μέρος του βασικού κορμού. Ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, με ό,τι ίσχυσε πριν από έναν χρόνο. Ο έγκαιρος και εύστοχος προγραμματισμός δεν είναι συνταγή επιτυχίας, δεν υπάρχει τέτοια, μα σίγουρα μπορεί να κάνει πιο εύκολο το έργο κάθε προπονητή.

Πάμε να θυμηθούμε λοιπόν τι έγινε την περασμένη σεζόν για να γίνει πιο αντιληπτό: Στις 3 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε η έναρξη της προετοιμασίας και στις 21 Αυγούστου η πρώτη αγωνιστική υποχρέωση με την Καρμιώτισσα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Πάμε να μετρήσουμε παίκτες που είτε εντάχθηκαν στους γαλαζοκίτρινους μετά την 1η αγωνιστική είτε δεν είχαν προλάβει να προετοιμαστεί επαρκώς ώστε να είναι έτοιμοι στα πρώτα παιχνίδια (στην παρένθεση η ημερομηνία απόκτησής του):

Ντιεμερσί Εντονγκαλά (18 Αυγούστου( Ομέρ Ατζίλι (23 Αυγούστου), Εμίλιο Ενσούε (3 Σεπτεμβρίου), Αρτούρ Ζορζ (5 Σεπτεμβρίου), Ανουάρ Τουχαμί (7 Σεπτεμβρίου), Αντρέ Ζεράλδες (8 Σεπτεμβρίου), Άντχε Νούχιου (11 Σεπτεμβρίου). Ακόμα, ο Μπεν

Έξι παίκτες που ήρθαν για να γίνουν βασικοί, συν ότι προηγήθηκαν οι προσθήκες των Μπεν Σαχάρ, Γκάγιας Ζαχίντ, Μιγκέλ Σίλβα, Βίκτωρα Κλωναρίδη, Μάριο Λουντεμό και Ραφαέλ Σάντος, οι οποίοι ήρθαν επίσης για να γίνουν βασικοί. Ουσιαστικά, από το ρόστερ της περιόδου 2019-20 έμειναν οι Γιώργος Εφραίμ, Γιώργος Μερκής, Τομάς ντε Βινσέντι και οι υπό μετεγγραφή Μούσα Αλ-Τάαμαρι και Νικόλας Ιωάννου.

Συνοπτικά, άλλους ποδοσφαιριστές προπονούσε στην προετοιμασία ο Μαρίνος Ουζουνίδης και άλλοι αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της στη σεζόν. Ομοιογένεια σχεδόν μηδαμινή, πολλοί παίκτες έχασαν την προετοιμασία ή μέρος της και έπρεπε να γυμνάζονται ξεχωριστά για να φτάσουν το επίπεδο των άλλων. Όλα αυτά εν μέσω επίσημων υποχρεώσεων και της προσπάθειας για είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Αν αυτός δεν είναι ο απόλυτος οδηγός για το τι δεν πρέπει να γίνει το τρέχον καλοκαίρι τότε τι είναι; Ρητορικό το ερώτημα, εννοείται. Επομένως, όποτε και να οριστεί η έναρξη της προετοιμασίας για τη σεζόν 2021-22, θα είναι σημαντικό για τον Πουρσαϊτίδη να είναι κατά πολύ προχωρημένος ο σχεδιασμός και να μείνουν οι κάποιες πινελιές για το τέλος.

Για δουλέψει μαζί η πλειονότητα του ρόστερ, να δώσει φιλικά και να φτάσει, τηρούμενων των αναλογιών, στον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας με την έναρξη των υποχρεώσεών της η νέα ομάδα που θα δημιουργηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ